Svennebanan

Så jäkla gutt! Idag bokade jag och Alexander äntligen en resa. Efter den regniga och ruskiga hösten har vi verkligen längtat efter att ladda upp med lite sol och värme, så i mars bär det av till 90-talets svennebananresmål no 1: Teneriffa.

Det tog ett tag att komma fram till det. Både Malaysia, Thailand, Kina, Miami och Sri lanka har varit på tal men ska man bara iväg en vecka så är det lite för långt bort. Båda var nog lite motsträviga att åka till Kanarieöarna, just för att det känns så svennigt lixom. Men nu känns det hur bra som helst...och jag menar, hur gött ser inte det här ut?
Har dessutom insett att Spaniens högsta berg finns där att vandra uppför, att man kan åka på delfin och valsafari OCH att det går att surfa inte alldeles jättelångt bort från hotellet. Lycka!

Vem är jag?

Jag gjorde ett personlighetstest igår. Och jag måste säga att resultatet inte var så illa pinkat. Tycker att det stämmer ganska bra faktiskt....

Din personlighetstyp:
Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

 

Känns skönt...då har jag svaret kirrat ifall jag vill byta jobb. Frågan är bara vad jag ska forska på?

Om nån mer vill testa så finns det här.


Vårkänslan, lyckan och livet

Idag fick jag vårkänslor. Konstigt egentligen, för idag var den kallaste dagen på hela vintern. Kanske var det ljuset som gjorde det. Solen som visade sig mellan träden, den lilla vita snön som blivit liggandes sen lördagens snöfall, det faktum att det inte längre börjar skymma på eftermiddagen. Med bitande kinder tog jag en promenix på stranden och kände mig mer levnadsglad än på länge. Tänk vad lite det behövs...Nått som däremot får mig att känna tvärtom är att jag är mållös.
Alltså inte mållös som i att jag inte kan ta ton, utan att jag faktiskt inte har nån plan för livet. Det är helt nytt för mig, jag brukar alltid ha ett mål att jobba mot. Nu känns det bara som att dagarna går, som att jag står och stampar på samma ställe och som att livet springer ifrån mig. Jag vet inte var jag kommer vara eller hur mitt liv kommer se ut om ett halvår, ett år eller fem år. Jag kan inte ens fantisera om det. Inte ett dugg inspirerande.

Åhhhhh sopa!

Nej, nu syftar jag inte om mig själv. Jag har precis sprungit årets första mil och är mer än nöjd. Gick sakta och lugnt, hade egentligen bara målet att vara ute och springa en timme men så när jag kom hem var det bara en kilometer kvar så då fick det bli en extra runda runt kvarteret.Kändes riktigt bra i kroppen och kanske har jag inte tappat så mycket under höstens ofrivilliga vila trots allt. Det får vi svar på imorrn när jag vaknar tror jag :)

Nej, men den som är en sopa är min dammsugare. Jag har kanske haft den 1,5 år och den är väldigt sparsamt använd. Idag när jag skulle använda den så startade den inte. WTF?! Så jag har krälat runt på alla fyra och sopat damm med en liten sop och skyffel. Kanske är jag en liten sopa ändå?

Nepp, hög tid för stretch och dusch. Snart kommer Anna då blire mat och girltalk all night :)

Jagad av Maran

Det här med att vakna kallsvettig av mardrömmar och inte kunna somna om är inte min cup of tea (vems kopp är det egentligen?). Speciellt inte när man inte kan somna om. Tur i oturen för mig att jag ändå skulle upp vid 03.30.. Ännu mer tur att jag slutar strax efter 10 och får gå hem och sova.

Men du Maran, låt bli att skapa drömmar av triviala funderingar är du snäll. Eller låt helst bli att komma på besök överhuvudtaget. Det känns så himla onödigt.

Vill hellre drömma såhär isåfall...

Mitt 2011

Januari- Bara några timmar in på det nya året, direkt från nyårsfirandet i malmö tog jag min väska och drog till Marocko. En bättre start på året än så gick knappast att få, surf, sol och softande sammanfattar bra.


Februari- ska jag glömma bort nån månad på hela året så är det denna. Februari bar inte med sig många bra saker och när jag inte sov och jobbade så försökte jag pyssla och shoppa ihjäl tiden. Vilket resulterade i en spontanköpt bil, en ny säng och en kunskap i hur man målar shabby chic. Jag blev även räddad av polisen då ett berusat hockeyfans inte lämnade mig ifred på jobbet :P

Mars- var vännernas månad, då hade jag besök av Sandra, Linda och Emma. Sen kom Hanna och Ann. Och jag drog till Göteborg och hälsade på Karin och älgarna i Slottsskogen.  Mars var även månaden då jag drog på mig joggingskorna i tv för att ladda inför vårruset tillsammans med tittarna.
April-
innehöll två resor till wienerbrönas och pölsens land. Helsingör med Anna och Köpenhamn med Mia och Joakim. Mange takk! Vårkänslorna spirade och löpningen tog fart på riktigt vilket resulterade i milen för första gången på flera år.Maj-
I maj deltog stora delar av redaktionen i Vårruset, sikken succe. Alla fick medalj och var nöjda med sig själva. Jag och Anna hoppade av lycka i Stockholm och under en utflykt till Båstad lyckades jag få säsongens första solbränna. Det innebar även ett känslomässigt virrvarr då jag fattade ett beslut som jag inte ångrat.
Juni-
Innebar premiärbesök på Visingsö, myggen vaknade till liv och midsommar dansades in i ett sommarhus utanför Halmstad.  Juli-
Var händelsernas månad. Vi tog guld i Lag-sm i distans, Alexander träffade mina föräldrar för första gången och fick betyget MVG, jag åkte till Gotland och rapporterade från Almedalsveckan, Anna blev stoked när vi drog till Portugal och surfade och jag blev moster till en liten Malva.
Augusti-
Jag och Alexander drog på roadtrip i Sverige och Norge, jag fyllde 28 och Hanna och jag gjorde Italien med buss och tåg.
September -
var då jag köpte en cykel och blev stoked på ännu en utomhusaktivitet. Många vurpor, blåmärken och leriga kläder hann det bli innan månaden var slut.

Oktober - var utmaningarnas månad. Eller ja, månaden då jag fick ett tokryck och bokade in både Cykelvasan och Göteborgsvarvet till iår. En slags träningpepp pch morot för mig själv.

November- rockades det loss tillsammans med resten av Sveriges TV4-anställda. Farsgubbens 60-årsdag firades i förtid och jag blev förbannad när jobbet inte ville ge mig tjänstledigt för att plugga i vår.

December-
var månaden då jag inte missade ett enda avsnitt av SVTs julkalender och då det stormade så ofta att jag varje morgon var förvånad att taket fortfarande satt kvar på huset. Det var också då jag överraskade Alexander med en resa som 26-årspresent. Vi hamnade i Kaunas där vi spaade, åt bra och dålig mat och letade efter ett museum längs en motorväg.2012 alltså. Det klingar bra, magkänslan säger att det kommer bli kanon :)

Tävlingssäsong

Förresten satt jag och Alexander och la upp en tävlingskalender igår. Fyllde i alla årets cykel- och löplopp som vi tyckte lät roliga, så kan vi under säsongen välja det som passar bäst när vi närmar oss. Kanske gör vi allt, kanske gör vi hälften. Det är hur som helst ett utmärkt sätt att peppa igång.


Äntligen!

Igår sprang jag för första gången på typ tre månader och idag gjorde jag samma sak igen. Det blev inte så långt och det gick i sakta mak. Men jag sprang! Ta mej tusan om det inte är så att förkylningen äntligen börjar släppa sitt grepp. Jag är nöjd.

Är även nöjd med min nyinköpta löpar/skidåkarjacka som hitills verkligen fungerar som jag vill. Behövde nått varmare att springa i under vintern och denna var gudomligt skön. Rosa är kanske inte min färg men vad gör väl det? Tillsammans med reflexvästen lyser den klarast i löparspåret :)Lycka!