Vänta, vänta, vänta

För övrigt känns det som att jag bara går och väntar. Väntar på att jag och Alexander ska få träffas ordentligt vilket blir om två veckor. Meh. Väntar på att jag ska höra något från jobben jag sökt. Väntar på att det ska bli 22 mars så vi får åka på semester. Det var 17 grader där igår. Inte jättevarmt shortsväder kanske men iaf linneväder...

En dag som alla andra?

Idag är en speciell dag, men ändå en dag precis som alla andra.
29 mars.
Dagen då tjejen enligt gammal tradition får fria men även dagen då vissa födelsedagsbarn får se till att fira extra mycket. På jobbet ska nån av oss träffa en man som är 80 år gammal men som bara fyllt 20. Många äldre skämtar ju om att de inte blir äldre än 25, men han kan ju säga det o inte ljuga :)


Sovmorgon?

Jag såg väldigt mycket fram emot en lång, skön sovmorgon idag. Eller ja, iallafall ligga i till  niotiden. Vad hände? Jag vaknade halvsex och var klarvaken :P

Nu har jag surfat runt på alla bloggar, tidningar och andra sidor som jag brukar besöka + att jag kollat in jönköpings bostadsmarknad och försökt skapa mig en bild av var man vill bo.

I förrgår ringde jag nämligen till TV4 Jönköping och pratade lite med chefen om en fast tjänst som just nu ligger ute där, igår berättade jag det för min chef för jag vill vara öppen med sånna saker. Men då visste hon redan om det. Tydligen hade jag gjort ett bra intryck över telefon, för jönköpingschefen ringde upp min chef direkt för att kolla vem jag var.

Det är fler som sökt och ansökningstiden har inte gått ut så jag tar inte ut något i förskott. Men att kolla upp eventuellt boende känns som att det kan behövas eftersom det brukar vara snabba bud när de väl bestämt sig inom det här företaget.

Med det säger rufset gomorron o kryper ner under täcket igen :)


Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Fast det är inte jag som ska måla utan min hyresvärd. 1,5 år efter att vi bestämt att han ska måla om mitt kök har han äntligen fått tummen ur. Snabb som blixten. Vem törs påstå något annat?

Så ikväll måste jag flytta bort alla möbler, tavlor och annat som står i närheten av väggarna. Känns som att det är bäst att flytta det så långt bort som möjligt. Annars kommer han säkert spilla färg.


För övrigt så lät jag kanske lite väl dramatisk förut. Och kryptisk. Ingen behöver oroa sig, det är inget stort i görningen. Handlar om saker som påverkar mig som jag själv inte direkt kan påverka. Det kan kännas lite jobbigt ibland.

Dessa ord

Det jobbigaste med att sätta ord på saker är att man erkänner det för sig själv. Och ofta är det saker som kanske rört sig i huvudet men som man inte riktigt vill kännas vid. Antagligen för att det är jobbigt. För när man väl erkänt det för sig själv så finns det ingen annan utväg än att göra något åt det. Hur tufft det än må vara.

Idag har jag satt ord på en massa saker. Jag vet att det är bra, men det enda jag kan känna just nu är: helvete!


x 2

Idag har varit en sån där nyttig dag.
Efter morgonpasset gick jag direkt till gymmet och tränade, avslutade med bastu för att göra mig själv riktigt sömnig. Det funkade ypperligt, somnade som en stock när jag kom hem :)

Sen har jag lunkat på i sakta mak här hemma. Gjort knäckebröd/frökex eller vad man nu vill kalla dem, gått iväg med återvinning och småstädat (småstädar gör man när man inte riktigt städar på riktigt utan mer plockar och fyller på tvålbehållare o sånt). Sen hämtade jag min kära cykel som varit inne på service och lämnade tillbaka ett par träningsbyxor som jag köpte förra veckan som efter lite eftertanke kändes som ett onödigt köp.
Sjukt spännande dag va?
Dock väldigt skönt att få bort sånt som ligger och som man vet måste göras.

Nu blire snart badminton med Mina. Jag är taggad till tusen!Det bästa med att träna x2 under en dag som denna, är att det innebär semla x2. Utan ett uns av dåligt samvete :)

Så här såg det föressten ut vid halvsex imorse när jag hälsade på Skånskan här i stan.
Kvällen kommer sen ägnas åt lite jobbansökningar, har hittat en del av intresse. Ett är jag dock i valet och kvalet om jag ska söka. Det skulle innebära en halverad tid för att komma hem till familjen och istället för 2 timmar skulle det betyda en halvtimmes körning till Alexander. Bara plus där alltså. Men det skulle innebära samma arbetsuppgifter som idag. Vill jag det? Tål att funderas på...jag har ju trots allt ofta väldigt roligt på mitt jobb som ni ser häruppe :)

Ture Sventon

Idag skulle Ture Sventon nog gå bananas om han fanns på riktigt...och hade han följt med mig till bageriet nu på morgonen hade nog hans dag varit gjord.

Semmeldagen. I say mumma! Försöker äta nyttigt just nu och undvika socker och snabba kolhydrater men idag gör jag ett undantag :)

Bageriet jag besökte brukar börja med semlorna 27 december. Det tycker jag är lite väl tidigt. Men det hade de tydligen gjort i 20 års tid o varför bryta en tradition? En semla har väl ingen dött av?


If this is what we’ve got, then what we’ve got is gold

Måndagmorgon. Utanför fönstret håller solen på att vakna. Själv har jag varit vaken ganska länge nu. Det var lite konstigt att åka hemifrån strax innan fyra och lämna kvar Alexander i sängen. Det brukar ju vara han som åker först. Helgerna med honom känns alltid långa men ändå för korta, vill vara med honom jämt om jag fick bestämma.

Hur som helst, nu peppar vi igång dagen och veckan med den här låten. Videon gör mig galet surfsugen, nån som håller med?


And if this is what we’ve got, then what we’ve got is gold
We’re shining bright and I want you, I want you to know.

<3 <3 <3

Titta vad som knackade på hos mig tidigare ikväll.

Mitt första blomsterbud ever...och buketten matchade köket perfekt :)
Jädrarns en sån happy puppy jag blev.
Men som jag skrev förut, alla hjärtans dag ska inte kännas som ett måste, men vill man så får man. Och jag skulle ju lätt kunna vänja mig vid det här :)

<3

Appropå alla hjärtans dag. Jag har blandade tankar kring denna dag. Ett kommersiellt jippo som affärerna hittat på för att tjäna pengar, visst, men det ändå fint att i alla lägen uppmärksamma kärlek tycker jag. Sen kan ju vissa kanske tycka att det är en dag för den ospontane som måste bli påmind om att vara romantisk och är det så, så tycker jag att det är tråkigt. Tycker man om någon så är egentligen alla dagar alla hjärtans dag och det ska inte behöva bli den 14 februari för att man ska visa det.

Jag ser alla hjärtans dag som en kompletterande dag för ömhetsbetygelser om man vill, ingen ska behöva känna ett tvång att lägga pengar på nallar och hjärtan och annat krimskrams bara för att det är den 14 februari. Men vill man så får man. Det viktiga är att inte glömma bort att det är kärlek det handlar om, en kärlek som förhoppningsvis finns där alla dagar om året och inte bara en enda dag...
Längdpremiär....

En nätt runda på 6 kilometer i sakta mak, aningens bakhalt och en finfin vurpa i nedförsbacken, jojo det kallar jag premiär.

Helgen som aldrig ville ta slut...

...men som gjorde det ändå. Helgen som gick kändes otroligt lång. Kanske för att vi hann så mycket. På fredagen slutade jag jobbet tidigt och åkte till Ulricehamn, därifrån åkte jag och Alexander vidare till Linköping för att gå på David Batras föreställning "Det här var ju tråkigt" (finfin julklapp från Alexander som sett en Batra-bok i min hylla). Och föreställningen var såklart allt annat än tråkig, kramp i magmuskler och kinder var betuget från oss.

Efter det gick vi hem och hälsade på hos fina Ann och Anders där det var så trevligt att vi blev kvar långt in på natta :) Efter en lång hotellfrukost bar det sen av till Björkvik för en avslappnad avslutning på helgen med god mat, söta hundar och skidor på tv.

Helgen kändes minst som 4 dagar, tänk om alla helger vore så ändå!


Dessa leksaker...

Köpte längdskidor idag. Snart behöver jag ett hobbyrum för alla mina prylar. Eller ett garage. Men mest av allt önskar jag mig snö.

Hej dagboken!

I helgen var jag i göteborg och träffade bästaste Hannan, jag såg på den revy hon jobbat med den senaste tiden och vi pratade, pratade och pratade. Så himla gutt. Sen introducerade hon mig för en ny tv-serie som verkar himlans bra. Parks and recreation heter den...Helgen fortsatte sen i tv-seriens tecken då jag och Alex kollade in de första avsnitten av Homeland. Verkar riktigt bra. En sån där serie som man kan sträckkolla på.Min vardag är sjukt spännande just nu. Svårt att hänga med...

Snyggare med åldern?Jag har hämtat mitt nya körkort och jag måste säga att det inte alls känns dumt att ha detta i 10 år framöver.

Vet inte om det är så att jag blivit snyggare med åldern eller bara lärt mig posera men jag väljer att tro på det första. Fortsätter det såhär kan jag knappt vänta tills det är dags att byta igen ;)

Smile!

När jag gick hem från jobbet igår så mötte jag flera stycken som sprack upp i leenden. Jag blev så himla glad, leenden smittar verkligen. Och anledningen till alla leenden tror jag är solen. Solens energi smittar verkligen och det tackar jag för :)