Att göra en WallraffIgår fick jag chansen att jobba "under cover". Vi fick ett tips om att ölands djurpark hade utländsk arbetskraft som jobbade för 60 spänn om dan (!!!!).
Efter att pratat med LO "facket i sommarland" åkte jag rätt o slätt dit med en bandspelare gömd i väskan.
Jag betalade entre och gick in, gick runt och tittade på djuren släntrade allmänt runt för att verka "turistig"
Sedan gick jag och småpratade med tjejerna som jobbade i kioskerna samtidigt som jag köpte onyttig nöjesfältföda för att se om jag kunde luska fram något. Många tyckte att det var dåligt betalt, men de jag pratade med hade iaf betalt enligt kollektiv-avtalet.

När jag satt på en bänk och åt glass ringer plötsligt min jobbmobil. Det var sandra, tjejen på facket. Hon hade just pratat med barbro hägg som äger ölands djurpark.

"det är någon från p4 som smyger runt i buskarna"...

Fan, hur hon fick reda på det vette tusan. Sandra från facket berättade att lill-bossen som jobbar där heter Hans och att han har stenkoll på stället.

"Han har möjligtvis inte grön tröja och cyklar runt som en annan tok?" frågar jag.

Naturligtvis var det det. Så fort jag kom in i parken fick jag syn på honom och då cyklade han runt hela parken som en tetting. Och sa säkert åt de stackars ungdomarna att inte säga ett knyst.

De har något att dölja där...det är jag helt säker på.
Om de fick reda på vem jag var vet jag inte.....det enda som utmärkte mig var isåfall att jag var själv....inte så ofta man e det på en nöjespark kanske.

Idag kom larmet om att Föreningssparbanken i Berga centrum rånats. Det blev till o kasta sig i HF-bilen och åka dit. Jag träffade en jättesöt gubbe som blivit vittne till det hela och sprungit efter rånaren som försvann på cykel.

Jag har det roligaste sommarjobbet! Man vet aldrig vad som kommer att hända :)
men jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag faktiskt jobbar på radio...på riktigt!

Nepp nu är det dags för den dagliga motionen. Friskis o svettis i kalmarsundsparken. Skönt att få lite sällskap när man tränar. Kan vara lite tungt o ut o springa själv jämt.

tjipp tjipp