Julen

Julen var som den alltid brukar. Hundpromenader, julaftonsritt och god mat. Lugn och avslappnad med de närmsta i familjen. Precis som det ska vara.
Fick en massa fina klappar också men det är svårt att säga vad jag blev mest glad över, allt passade som handen i handsken.
Granen hade ovanligt mycket pynt och ovanligt många rim på paketen "copycatade" pappas standarsrim "när du denna grejen ser vill du bara ha mer och mer".  Det bästa var ändå att få hänga med de som betyder mest...även om några saknades för att göra det hela komplett.


Lose - Lose

Det här med att tvätta och laga mat samtidigt.
Inte världens bästa, iallafall inte när man ska steka.
Min köksfläkt är kopplad så att luften går ut i torkutrymmet i källaren. Antingen väljer jag att ha fläkten vstängd och får en lägenhet som luktar matos eller så sätter jag på fläkten och får kläder som luktar matos.

En så kallad lose-lose situation.

Arla morgon

Dagarna kommer och går.
Galet att det bara är några få dagar kvar till julafton. Vart försvann den här hösten? Ska verkligen bli skönt med ett par lediga dagar med avslappnande ridturer i skogen hemma hos föräldrarna.

Om ynka tre timmar slutar jag jobbet och då blire en rask promenad hem för att packa in alla prylar i bilen. För trots att vi bestämt att vi inte längre ska byta julklappar så har det ändå blivit några paket att ta med hem.
Men några av dem kommer stanna i Ulricehamn, blir ett pitchstop där över natten. Det är ju ändå nästan på vägen :)

Tror vi ska ut i skogen och jaga idag, men bössan byts mot yxa och målet är grönt och barrigt.

Har passat på att ha en youtubemorgon och spelat hög musik när jag inte stör nån annan på redaktionen. En massa covers är signumet idag men även denna fina.Med det önskar jag alla en god morgon och säger over and out!

Bästa pappan.Idag vill jag hylla den här spjuvern. 60 år fyller han idag.

Men han beter sig som om han inte vore en dag äldre än 25.
Eller ja, det är vad han själv säger "jag känner mig inte en dag över 25".

Och med tanke på hur mycket barnasinne (läs barnslig) han har kvar, kan jag inte annat än hålla med. Enligt mamma brukar han börja ladda flera dagar innan jag kommer hem med allt bus och ret han har i sig. Jag är tacksam att retas med gissar jag :)

Det är bara en av sakerna jag tycker är bra med honom. Och jag hoppas att jag fortfarande är lika lekfull den dagen jag själv väl fyller 60. Andra saker jag uppskattar med min pappa är att han är en obotlig optimist. Inget är omöjligt eller för jobbigt eller svårt. Allt går.

Livsglädje är ett ord som bra sammanfattar honom och jag har alltid sagt att pappa är en av mina idoler. Just på grund av det. Men jag har aldrig sagt det till honom själv, då skulle han bli alldeles för mallig.

Men kanske händer det att han läser min blogg idag (med lite pushning från mamma) och då vet han. Och det gör inget, på sin 60 årsdag får man vara lite extra mallig. Speciellt om man är världens bästa :)

Busväder

Inatt har vinden verkligen levt rövare. Jag har på allvar trott att jag kommer vakna av att taket blåser av. Skönt att det inte blev så :)

Idag är jag på vemodigt humör. En obestämd känsla i kroppen som ibland dyker upp och som man inte riktigt vet varifrån den kommer. Det kan vara vädret, det kan vara jobbet, det kan vara livet i stort.

Men snart kommer Karin ner till Halmstad och ikväll blire girls night out. Mina, Mikaela, Hanna, Karin och jag ska först gå på bio och sen skaka rumpa på nått hak. Det kommer bli bra.

Men först ska jag skriva klart en jobbansökan och sen blire promenix längs stranden i blåsten.

Over and out!

Julmys

Idag har jag kokat knäck, fudge och ingefärskola.
Jag har varit iklädd rött förkläde, lyssnat på julmusik och slagit in en julklapp. Julstämningen börjar lite smått infinna sig :)Strax ska jag iväg på jobbets julfest och är juligt klädd i rött och kulor i öronen kvällen till ära.På tal om jul fick jag en jättefin julklapp av Anna häromdan. Jag kunde inte hålla mig från att öppna den och däri låg en fotobok över alla våra äventyr vi varit ute på. Man hinner mycket på ett år :)
Dublin, Helsingör, Portugal, två stockholmsresor och en massa annat skoj.Det bästa är att den heter "del 1" det lixom utlovar fler äventyr :)

Bara en siffra?Den här spelevinken fyllde år igår. Hela 26 år gammal blev han.
Den åldern då hela samhället talar om för dig att du räknas som vuxen på riktigt. Inga fler ungdomsbiljetter på tåget här inte.

Själv fick jag ett brev hem som sa att jag haft mitt körkort i tio år (TIO ÅR!!! vart tog åren vägen?) och att jag måste förnya det. Jag undrar vem som har störst ålderkris?

Tjuvarnas jul

Har precis tittat på dagens avsnitt av julkalendern Tjuvarnas jul. Det är en liten tradition jag har, om första avsnittet verkar bra så försöker jag följa resten också och årets kalender är faktiskt väldigt bra hittills.

I övrigt är det inte mycket julstämning att tala om.
Härhemma har det varit adventspyntat sen två veckor tillbaka men i övrigt saknar jag helt julkänslan.
Jag tror att det är bristen på snö det beror på.
Det föll och låg lite snö på backen igår och ingen kunde vara gladare än jag, men nu är det återigen grönt på gräsmattorna...

Så här ska det se ut! Helst ännu mer så man inte ser grässtrån sticka upp...

SUPLIIIISE!

Jag är barnsligt förtjust i överraskningar. Både att själv få och att överraska andra. Det är så himla kul att planera och försöka föreställa sig den andres reaktion.

I helgen som gick överraskade jag och mina syskon -  min mamma och pappa genom att vi alla åkte iväg och bodde på hotell och åt julbord. Jag tror de gillart :)

Nästa överraskning har jag planerat själv. Hur tror ni att minen såg ut på personen i vars brevlåda detta brev damp ner häromveckan?


Imorrn drar vi mot okänt mål! Eller ja, jag vet ju vart vi ska...men har aldrig varit där. Så det blir som en slags överraskning för mig också. Win-win :)