Morot

Idag sprang jag för första ggn på 1,5 vecka. Det var på tiden. Men eftersom jag tillbringat rätt mycket tid i stallet så har jag inte alltid hunnit med både och. Dessutom brukar man vara galet segt i benen efter en ridtur.

Hur som helst, idag var det dags för milen igen och jag förbättrade tiden med drygt 4 minuter. 54:15 stannade klockan på.


Jag är nöjd. För tillfället. Vill under 50 minuter innan sommaren är slut men det ska nog gå vägen.

Men jag har ännu en morot  som får mig att vilja träna vilket känns jätteroligt. Ska nämligen rida lag-SM i distans på detta yrväder om en månad.Mamma lånar ut sin bästa häst. Så om en månad ere jag och Granit som ger oss ut på en 8-mils runda i de sörmländska skogarna :D

Förutom det så går jag i tankarna om jag ska anmäla mig till nått mer lopp. Nått runt milen denna gång. Jag och världens bästa
Karin har pratat om Tjejmilen. Annars funderar jag på att utmana pappsen i KK-joggen hemma i Katrineholm. Och ska man se så långt som till nästa år så är väl tanken att springa Göteborgsvarvet som jag missade förra året pga en illa stukad fot.

Nu jävlar är ni uppdaterade på mina träningsplaner. Spännande va?

Mördare och kamikazefiskar

Häromdagen hittade jag Lasse bakom pumpen i akvariet, för en stund så trodde jag att han hade gått samma öde till mötes som Olle. Men sen såg jag att han låg där och kippade så jag släppte ut honom, han simmade till synes oberörd iväg och tuggade glatt i sig av den mat jag just släppt ner i akvariet.

Igår saknades han igen. Återigen hittade jag honom bakom pumpen. Stendöd.

Vad är det med mina fiskar? Är de kamikazepiloter eller går det en mördare lös i akvariet? Av de tre herrarna finns numera bara en i livet. Lasse och Olle har simmat vidare medan Bosse numera regerar ensam. Kanske har han tvingat in dem bakom pumpen under pistolhot? Kanske var de sista orden de hörde "det här akvariet är inte stort nog för oss båda".

Ingen vet vad som händer i akvariet när jag inte ser. Det började lite oskyldigt med att de norpade glass i frysen, nästa gång ska jag ta det som ett varningstecken. Det kan ha varit vägen in på brottets bana.

17 maj

Idag är det inte bara Norges nationaldag utan även Reebees namnsdag. Hurra, hurra, hurra!
Mina kollegor höll på att bli tokiga på min telefon som pep titt som tätt under dagen. Tack alla söta som kom ihåg vad jag heter :D

Dagen till ära googlade jag för att se vad som egentligen skrivs om Rebecca på nätet. Detta var resultatet om man söker på "Rebecca är" :

Rebecca är...
...bra på mycket. Jovars, långt ifrån allt. Har ju inte lärt mig allt än...
...död. Nej, det är jag verkligen inte. Isåfall är jag inte medveten om det.
...inte vän med trafiken i Göteborg. Vi kanske inte är bästa vänner men efter att ha bott där i 1,5 år och kört vilse ett antal gånger så är vi iallafall inte ovänner.
...social. Jajemensan.
...en hurtig tjej. Njo. Kanske. Jag skulle inte kalla mig för lat iallafall :)
...en berättelse om kärlek och hat. Mest kärlek hoppas jag.

Bloggtorka

Har inte riktigt haft nån inspiration att skriva de senaste dagarna. Torrt på på roliga saker att skriva. Här i Halmstad är det däremot inte längre torrt och framförallt inte längre varmt. Efter ett par veckor av fantastiskt sommarväder är vi tillbaka i ett höstliknande tillstånd. Kallt och regnigt. Men det gör inte så mycket, då kan man alltid sitta inne och mysa i soffan med te och en bok.

På tal om regn. I lördags kom det värsta åskskuren och det öste verkligen ner regn. Efter en stund hörde jag hur det började smälla i parketten, tror ni inte att det regnade in genom taket igen? Jag undrar verkligen vad det var för lagning snickaren gjorde där i november. Allt annat här i huset lagas ju med silvertejp, kanske användes även det som taklagning...

Dags att ringa hyresvärden igen. Han älskar nog mig vid det här laget...förra veckan var han ju tvungen att göra en lagning ovanför dörren efter att jag påpekat att man kan få en tegelsten i huvudet. Jag är ju så sjukt pjåskig. En fallande tegelsten då och då har väl ingen dött av?

Var på sjukhuset imorse också, hade tydligen nån slags hormonell rubbning i kroppen men var i övrigt kärnfrisk. Så nu ska jag äta medicin i en vecka. Och läkaren var noga med att påpeka att jag "inte får dricka nån sprit under tiden för då, då kan det gå riktigt illa". Hon tittade stint över glasögonkanten på mig när hon sa detta så att jag verkligen skulle förstå allvaret i det hon sa.

Attans alltså, jag som brukar inleda dagarna just med en flaska sprit. Hur ska jag klara mig? Jösses.

I said brrrr

När jag kom hem från stallet alldeles nyss så var vattnet i duschen iskallt hur länge jag än väntade. Efter en stund drog jag mig till minnes att det kom en lapp i brevlådan förra veckan där det stod att de skulle stänga av varmvattnet under en dag. Hade glömt att det var idag. Doh. Tror jag nästan slog världsrekord i att duscha fort....alltid nått :)

För övrigt så har jag snart lyssnat sönder Veronica Maggios senaste album. Bra skit. Ett bra namn har det oxå. Satan i gatan. Ett uttryck jag använde flitigt när jag var yngre. Funkade ofta.

Hälga

Helgen har varit kalas. Var på seminarie i Stockholm i fredags och stannade sen kvar för middag och show på Wallmans. Lördag innebar hotellfrulle, shopping och finfint väder. Blev två par skor och ett par jeansshorts. Sen bar det av hemåt Halmstad igen.

Idag blev det utflykt med hemligt mål. Hamnade i ett somrigt Båstad med lunch på Hamnkrogen och glass i solen. Passade på att doppa tårna också men kommer nog dröja ett tag innan jag doppar mer än så :pPassade även på att skaffa mig ett linne. Satt med ryggen mot solen i en timme. Sjukt snyggt.


Soligt i stockholmDär vi är är det alltid bäst! Nu drar vi ut på stan i sol och värme.

Tjohej!


Walking on sunshine...

Ja, det känns banne mig som att jag går på solsken. Energin från gårdagens löpning håller fortfarande i sig. Det är nästan lite lustigt hur glad man kan bli utav att springa :D

Jag känner för att hoppa och studsa som tjejen i videon gör...Nån gång var det nån som sa att jag var lik tjejen i videon. Vet inte riktigt om jag ska ta det som en komplimang... Har flera gånger även fått höra att jag är lik denna popdrottning.Själv tycker jag mest att jag är lik den här tjejen:

We did it!

TV4 Halland gjorde en strong insats i årets Vårrus...

Jag och Anna W följdes åt hela vägen och kom in på tiden 26:29. Hyfsat med tanke på att folk sprang och gick i vägen. Nästa år ska vi banne mig starta längst fram :)De andra kom in efter 39 minuter och med tanke på att de sa att de tänkte gå men istället joggade hela vägen så ska de vara hur nöjda som helst.

Jag är mest nöjd med att jag inte var ett dugg trött efteråt och att det kändes om att jag kunde ha fortsatt lika långt till. Nu blir det fortsatt träning och milen nästa tävling :)

Run you crazy freak!

Ikväll ere dags att ta sig an det jag laddat för tillsammans med våra tittare under 5 veckor. Vårruset.

Och jag blir inte ensam från redaktionen som springer, vi lyckades få ihop ett lag om 6 personer så nu får vi en picknickkorg som belöning. Jo, jag tackar. Sen att några medarbetare mutades med löfte om vin behöver vi inte gå in närmre på :P


Knäet har kärvat den senaste tiden, men runt ska jag iallafall ta mig. Klappa era händer runt halvåtta ikväll för det är nog då jag kommer att gå i mål :)

Tjimmtjillevipp!


Randigt är det nya blommiga

Sikken helg i Linköping! Den innehöll alla komponenter för en lyckad helg, finfint sällskap, massa god mat, mycket skratt,  hyfsat väder och lite shopping.

Det är fantastiskt rolig att träffa Ann, vi är så lika på många sätt och jag får alltid så mycket positiv energi när jag umgås med henne. Sen är hon klok. Hon säger att jag tänker för mycket och att jag borde känna istället. Känna efter vad kroppen och magkänslan säger för på det kommer man långt.

Och att man ska leva i nuet. Och är det något i nuet som man mår dåligt över eller som stressar en med så ska man fundera över om det är något som man faktiskt kan ändra på. Ligger det i ens händer så ska man ta tag i det på en gång, annars ska man släppa det eftersom det ändå inte hjälper att gå och tänka på det.

Så enkelt och så svårt.

Förutom långa samtal hann vi med en kanontrevlig Valborgsmässoafton med grillning och 90-talsnostalgi.
Den här spotifylistan gick varm och ledde till en spontan musiktävling. Gissa vem som vann? Man ska inte underskatta absolute hits och yabba dabba dance-skivorna alltså :) Men det går ju lätt att konstatera att om man skulle man ha en hit på 90-talet så skulle man satsa på en powerballad.

När det gäller shoppingen så är randigt det nya blommiga. Efter att bara ha köpt blommiga grejor den senaste tiden så blev tre av fyra inköpta plagg i lördags randiga. Och sen en somrig hatt på det. Nu ska bara sommarvärmen komma tillbaka :DEfter helgen känner jag mig otroligt harmonisk, rofylld, glad och har en massa ny energi.

Idag är det utbildning på schemat. Sjukt roligt. Det säger känslan i kroppen :D