Run Mynta Run!

Vasen vinglar på bordets kant
åskan mullrar ovanför ditt tak
uppför är lättare, men neråt är det brant
kan inte landa där med ryggen rak

Hornen ryter, du förlorade striden
på nolltid har du tappat din glöd
det är inget nytt under solen vi har sett hela tiden
den enas bröd, den andres död

Med den här låten i öronen när jag springer så känns det som att jag kan fortsätta i en evighet. Det e något med den här låten som peppar mig något otroligt.
Idag var det minusgrader när jag gav mig ut,det bet lite i kinderna men det var skönt för kylan gjorde att det låg en hinna på vägen så man inte behövde söka sig till mittsträngen hela tiden för att undvika att sätta rovor.
Första kilometern är aldrig speciellt rolig, raksträcka som avslutas med en riktigt dryg backe, när man tagit sig uppför den är det alltid svårt att andas, men så fort man ger sig in i skogen går det lätt, det är roligt att springa på stigar...
En annan sak som är kul med att springa hemma är att man har sällskap av hundarna.....nåväl idag gav Lisa upp efter en knapp kilometer och Meja försvann när vi skulle in i skogen men Mynta hänger med hur långt man än ska, hon blir aldrig trött det lilla snöret. Hon försvinner bort ibland men sen kommer hon farandes som ett skållat troll o prejar en nästan av stigen hihi :)
Sista biten när jag börjar bli trött byter jag alltid från Winnerbäck...vill inte få dåliga associationer...för det mesta är det någon musik som gör mig lite förbannad så jag får ny ork. På senaste har Cuz I can och U and your hand fungerat alldeles utmärkt.

Hade glömt hur roligt det var att springa ute, har mest blivit löpband på Nautilus på senaste tiden. Ska ge mig ut i elljusspåret vid Stensö lite oftare när jag e tebax i Kalmar...

Nu bär det snart iväg till sthlm och imorrn flyger vi till Gällivare, möhippa direkt när vi kommer upp dit. Ska bli kul o få se lite snö...härnere e det ju ont om den varan.
Kommer antagligen frysa arslet av mig däruppe...så lättfrusen som jag e, men men...det kan lite snö va värt.
Kanske blir kallblodig o sånt däruppe höhö...så kanske jag pallar bättre när jag kommer ner igen :P

Har ändrat nyårsklädsel igen....nu blire en blå klänning, klassisk o jättefin...ska ha pärlörhängen o grejor till, blir jättefint.

Nu måste jag packa...massor av långkalsonger hihi

Återkommer med nyårslöften och sånt :D

tjipp tjopp

Bilstrul, heja CSN och shopping

Det e tamej faan helt UNDERBART att vara hemma!
Sååå skönt, jag mår så himla bra just nu, känns som att inget kan plocka ner mig från molnen jag svävar på.
Sen jag kom hem har jag ridit nästan vareviga dag,sprungit i skogen, varit ute med hundarna osv....mkt utomhusaktiviteter med andra ord. Har sovit som en liten minigris på nätterna :)

Innan jag åkte från kalmar träffade jag julens räddande ängel oxå.
Torsdag 21 december var FUT 501 packad o klar, jag hade svängt förbi o plockat upp Berra och Hulda och det enda vi skulle göra innan det bar av hemåt var att tanka min lilla skrutt.

I en fulltankad bil vred jag om nyckeln och det enda den gjorde var att hosta lite grann. ÅNEJ batteriet! Värsta dan för något sånthär att hända! Och inte en bil inom synhåll som var på väg in på parkeringen. Jag sprang in på macken för att se om det iallafall gick att köpa startkablar, därinne stod en man som fixade med mackdörrens lås.
Jag blinkade lite extra och gjorde ögonen ännu större än vanligt, sen berättade jag att vi skulle hem över jul och att det vore himla synd om det inte gick....han var inte särskilt svårövertalad :) på ett litet kick startade bilen och vi vinkade adjö till vår hjälte för dagen.

Julen har varit som sig bör, med julaftonsritt o grejor...o sen blev jag bortskämd med massa bra julklappar som alltid :)
Juldan var väll rätt okej, kul att träffa alla man inte sett på länge Ann, Sandy, Bella o Hulda framförallt. Visst jag o Hulda bor ju i Kalmar båda två men vi hinner ju aldrig träffas ändå....sen sprang jag på Maria oxå, vi va ju nästan oskiljaktiga på slutet av högstadiet o nu hade jag inte sett henne på 4 år, det va kul!

Något annat som är kul är CSN.
De är så bra tycker jag. Den här månaden hade jag räkningar på 5100, av CSN får vi 5300....så de tänkte att jag ska leva på gröt resten av månaden...
Därför åkte jag och brände pengar till CSNs ära idag :)
Ett par Fornarina-byxor, ett par Miss Sixty-byxor, ett träningslinne och en grön Tiger-mösskeps blev det...mkt nöjd :D

Nepp nu ska jag kolla på sista delen av Snapphanar..me like svensk historia.

Har lagt latinet lite på is....ska bättre mig.

Tjipp tjipp


Långa dagar blir det.

Tjippa! Just nu sitter jag på jobbet och väntar på att en skiva ska bränna klart...så då kan man ju passa på att blogga lite...
Idag har varit ännu en lång dag, jag o Anna har jobbat med uppsatsen hela dan..kom hem kl19 o va döööhungrig. Sen har jag packat o fixat lite eftersom jag åker hem imorrn JIIPPIIEEE!!! :D

Gjorde klart mitt kickboxinginslag idag..men sen kände jag att jag bara va tvungen o göra något av mitt o Sandras utflipp igår...så då har jag suttit o klippt det en stund...o det måste ju naturligtvis brännas oxå :)
Och då drar tiden iväg...


Nepp nu va skivan klar. Nu hem o packa o sen sova!

Tjipp tjopp!


Kallt ute och Reebee är åter glad :)

Idag har varit en lååång dag och än är den inte över *heja*

Gick upp tidigt för att hinna skriva ihop ett idédokument till tv-projektsmötet som började vid nio idag.
När det äntligen var slut var det bara o kasta sig på cykeln, plocka upp en bandspelare i farten på SR, hem o slänga i sig mat och sen direkt iväg till nautilus och göa en intervju.

Sen tillbax till SR för att lämna  bandspelaren för att direkt cykla till skolan för handledning.
Där satt vi i två timmar och fick massa nya saker vi ska ändra på såhär veckan när man bara vill njuta av julen.
Efter det stack jag hem o käkade och resten av kvällen har jag tillbringat på SR...och nu innan jag får sova e det dags att läsa de nya teorier vi ska hinna klämma in i uppsatsen....

MEN jag e inte bitter :D

För tv-projektsmötet resulterade i massa bra och intressanta ideér och förslag. Så nu känner jag mig jättetaggad att komma tillbaka efter jul och sätta igång med produktion.

Uppsatsen hade det ju iofs varit trevligt om Ylva inte haft massa nya grejor att invända emot...men men

Redigeringen gjorde jag o Sandy tillsammans ikväll, vilket resulterade i MASSA GARV....vi spelade in sketcher om nyårslöften och hade sjukt kul i studion. Det ljudspåret borde man nästan spara...eller kanske radera, beror på hur man ser det.

Min lilla deppighet från förra veckan har börjat försvinna,  nådde sin kulmen i lördags då studsigheten på kåren va som bortblåst. Därav det lilla inlägget 02.33 oxå haha.

Men nu känns allt bra, e glada lilla reebee som jag brukar vara, behövde bara få distans till vissa saker. Och sen skyller jag på årstiden oxå! Vil ju ha vitt på marken nu.

Påtal om lördan så fick sig mitt "Fia med Hut" en rejäl omgång. Hetsigt temprament o ett av glasen kraschade. Det dummaste man egentligen kan göra e väll o göra ett spel gjort av glas som ska nyttjas av fulla människor hehe.

Det har blivit kallt ute! Minusgrader äntligen, det bet i kinderna när jag va ute idag. Härligt! Nu ska det bara komma lite snö tycker jag. Påtal om kyla så fällde jag gårdagens blonda kommentar 100 gånger om. Det va riktigt kyligt igår kväll o jag o Berra hade varit o handlat en sväng så säger jag mitt lilla ljushuvud:

"Va kallt det e ute! Hade det regnat nu så hade det snöat!" tur att man e så smart att man iaf färgat över sin dumhet.

Har börjat med en ny grej i bloggen....tänkvärda latinska ordspråk som jag tycker passar dagen, humöret etc.

Nepp nu e det dags för mig att börja plugga.

Fortis et liber

Försöker le...

Pars maior lacrimas ridet et intus habet


Trött...på julbord?

Idag är jag trött...har varit på två julbord på två dagar.
I torsdags va jag på Helen&Jörgens med jobbet...trevligt är ett ord som kan beskriva kvällen. Massa god mat, sushi och en chokladfontän :D
Igår var det julbord på kåren för jobbarna...det blev fixat att jag fick gå även fast jag inte jobbat ngt den här terminen...ett ord som kan beskriva kvällen är slirigt. Jag o Ellen drack kvällen till ära självklart en kanelis (gold strike)....o då kan det ju bara gå på ett sätt, man blir på kanelen haha!

Den här veckan har tärt...jobb,plugg o massa andra saker som snott åt sig  tankekraft och energi. Hoppas att det blir bättre från och med nu.

Ikväll ere  Whitenight, sista kvällen på kåren med pumptömning o grejor. Om jag ska va ärlig så e jag inte ett dugg sugen...kan va för att jag e trött, men kan oxå va för att alla inte kommer att vara där ikväll.

Jaja vi ska ju iaf va här o inviga mitt fia med hut och mitt knallrosa drinkset...kan nog bli bra.

Men nu ska jag gå o sova en stund, för snart kommer ellen o då ska vi göra knäck :)

Felix qui potuit rerum cognoscere

Idiot

Vissa människor alltså...det e nog för sitt eget bästa att de inte fattar hur tröga de är. Och som vanligt har Winnerbäck satt ord på det.

Du tror att det är livet som är snett, men har du alls nån koll?
Du tar dig nåra turer ut i snåren, sen tillbaks på noll.
Du repeterar fraser om kickar och extaser.
Om att alltid va på stående fot.
Du vill alltid vara fri och leva ut.
Men är invecklad som en råbandsknut.
Och själva livet står och skrattar åt din väntan på mirakel, idiot!

Du tar din vän till krogen, där du trivs och kan va offensiv.
Du talar om dig själv, som om du visste nåt om kärleksliv.
Succéer, kabaréer, entréer och turnéer.
Ignorera gärna vännen mittemot.
Du pratar strunt om allting runtomkring, som om hon inte betydde nånting.
Men, vem är det som du tänker på om natten, när du vakar, idiot?

Vad konstigt att du vinglar för dig själv när du har svårt att stå.
Din vän har gått ifrån dig med miraklet som du väntat på.
Det blir max ett litet skvaller när du slutligen faller.
Och ingen står och tar emot.
Du kanske borde tänkt på hur du mår.
Du kanske borde tänkt på hur det går.
Du kanske borde tänkt på nånting mer än bara kicken, idiot!


Qui iacet in terra non habet unde cadet

Fas est ab hoste doceri 


...håll dem nära.

PRO...mina nya träningskompisar?

Idag stack jag iväg ganska tidigt och tränade på Nautilus...det visade sig att det va jag och en massa oldies som tränade...det va inte bara några stycken utan massor! Kändes som att det va PRO som dragit dit alla sina medlemmar hahaha..de såg sådär lagom vilsna ut :P

Sedan har jag suttit o pysslat lite o fixat lite me julklappar...nu e jag i princip klar  :D bara mias som saknas nu! Och det e alltid lättast o köpa så.

GAIS har fått ett ryck, han härmar alla mina "citat" som jag har på msn. Har han hållit på med snart över en vecka hahah...får se hur länge han orkar. Jag tycker att det e ganska kul.


Tjoppa tjippa!

Nil novi sub sole

Mår så himla bra!

Idag vaknade jag rätt tidigt..lite småseg i huvudet efter gårdagen. Nästan som alltid hade jag viljestyrkan att hoppa upp och ta mig ut på en promenix. Med Pink i lurarna och utrustad med en vattenflaska i handen begav jag mig ut i den varma (för årstiden) och väldigt soliga morgonen.
När jag en stund senare kom tillbaka var segheten bortblåst :) Vatten och luft e bästa medicinen.

Lite senare begav jag mig till gymmet för att ytterligare piggna till...jag är helt överlycklig över att jag äntligen kunnat börja träna igen! Nu när jag tvingats vara stilla i nästan två månader så e jag kanontaggad att komma igång!
Har verkligen kommit på att jag mår som bäst när jag får träna, när jag tar mig iväg till träningen ibland så kan jag känna mig lite smått omotiverad,va på dåligt humör eller trött men så fort jag sätter igång så vänder det.

Sen nu ikväll tog jag o Berra en kvällspromenix oxå...så nu mår jag så himla bra! Kommer sova hur gott som helst :D

Nepp nu e det dags för sängen...ska upp o på morgonpromenix vid halvåtta imorrn...me like :)

Tjipp tjipp!

Per sanitatem ad vitam feliciorem


Nog...

Idag åkte jag, Linda, Emma och Sandra till öland för att handla lite. Det tyckte att jag körde som en biltjuv över bron bara för att mobilen råkade ringa då..men men, jag rår inte för att jag gillar o köra fort :P
 
Först va vi på ÖB...där slutar det alltid med att man köper massa småsaker som man tycker att man behöver just då. Men idag köpte jag faktiskt två rätt roliga grejor, "Fia med Hut"och ett drinkset i knallrosa. Så nu blire party här nästa vecka..måste ju prova o göra drinkar i min nya fina shaker haha :)...me like.

Sen åkte vi till köpstaden, där köpte jag massa underkläder, en svart skjorta me rosa döskallar ett par jättefina skor jag ska ha på nyår och ett jätte sött vitt&svartrandigt sovset.
Så nu e jag fattig...men men längesen jag shoppade..måste ju få köpa lite julklappar till sig själv oxå lixom :)



Lyssnar på Takida nu...passar humöret jag e på just nu.


Nu längtar jag verkligen hem....det har ökat under hela dagen. Behöver komma bort från Kalmar o bara ta en paus från både internet o mobil ett tag. Det får vara nog nu.

Quis, quid, ubi, quibus auxiliis, cur, quomodo, quando?

Jobb, hemlängtan och finast klänning

Varje vecka har jag kommit på saker som jag tänkt "det här skulle jag kanske skriva i bloggen om".
Men det har aldrig funnits tid, jobb, jobb, jobb och skola, skola, skola.

Dagarna går så sjukt fort,fattar inte vad som händer...om två veckor är det jul och sen är det bara en termin kvar. När jag tänker på det får jag lite smått panik, vet inte om jag är redo att lämna studentlivet, Kalmar och alla människor som hör till tillvaron härnere.

Just för tillfället kännar jag mig iofs rätt less på Kalmar, antagligen ngt som gått över imorrn när jag vaknar. Men det känns som att även om jag har massor av kompisar och umgänget alltid bara e ett samtal bort, så känner jag mig otroligt ensam ibland,behöver någon som jag vet tänker lite extra på mig...någon som alltid ler lite extra mycket när denne får ett sms av mig...
Har varit för mycket känslosvall hit och dit den senaste tiden...vet inte om det har med tiden på året att göra för om man läser min blogg för ett år sedan så var tankegången liknande.
Vill inte känna såhär, för det går ändå inte o göra något åt. Ska inte bli någon tredje gången gillt.

Jag tror minnsann jag har fått en släng av HEMLÄNGTAN! För så fort jag kommer hem brukar denna känsla försvinna, hemma finns så mycket annat o göra o tänka på.


Jaja, annars e allt iaf finfint....jag o Anna håller på för fullt med C-uppsatsen, det känns som att vi e inne på sluttampen nu, har gått väldigt smärtfritt och på tisdag ska vi på handledning, jag hoppas att vi e inne på rätt spår, annars blir det jobbigt haha.

Ikväll har jag hunnit med julmys me Ellen och Anna, sen gick jag o Emma till Norrgård för att lyssna på Tobbe när han sjöng med Kast-orkestern.
Två minuter efter att vi kom dit gick brandlarmet...tror att det va för att jag o Emma var på tok för heta haha. Kan inte berott på ngt annat....haha möjligtvis något tomtebloss, men folket där va ena riktiga skumma lirare.

Imorrn bär det av till öland me girlsen..ska bli kul o komma iväg även om det bara en någon mil bort. Ska spana efter ett par skor till nyår. Har nästan bestämt mig för vilken klänning jag ska ha...tror det blir denna:

38218-11


Det e Josefines kreation..grymt duktig som sytt en sån själv!
Ska bli riktigt kul på nyår, inte varje dag ens bror gifter sig :) ska upp dit några dagar i förväg på möhippa, ska bli skoj, för i Gällivare borde det ju iallafall finnas snö. Så då kanske jag får chans till sopsäcksåkning om det inte skulle dyka upp någon snö härnere.....just nu känns den väldigt långt borta med tio grader och kvittrande småfåglar.

Nehepp, nu blev det ett långt inlägg :)

Tjipp tjipp!