Om jag skulle...

...ha gift mig idag så hade jag gärna sett ut som Kate Middleton, hon är fantastiskt vacker. Jag kan inte låta bli att vara en löjlig rojalist sånna här dagar.

Jag hade också gärna åkt häst och vagn men däremot hade jag inte velat ha det enorma mediauppbåd och den enorma press de måste utstå. Jag hade velat planera mitt bröllop utan att behöva anpassa mig efter en massa seder och utan att en massa andra skulle lägga sig i.

Och om jag hade gift mig just precis idag så skulle jag ha gjort det utomhus eftersom det är fantastiskt varmt och härligt väder. Gärna i någon äppellund där blommorna slagit ut.

Min syster hade varit självskriven till att sjunga, antagligen nån av dessa låtar...


Sen hade jag velat ha en stor bröllopsfest med alla mina fina vänner närvarande. Mycket spex, mycket sång, mycket dans och glädje.

Japp, så hade mitt bröllop sett ut om jag haft det idag :)

Helg!

Jobbade morgonpasset idag och vaknade precis till liv efter en liten påhälsning hos John Blund. Nu ere helg för hela slanten och tanken är att dra till Linköping för att hälsa på söta Ann och fira lite valborg.


Hösten 2007 i metropolen Katrineholm.

Skulle egentligen ha åkt dit idag men eftersom hon hade magsjuka häromdan så åker jag dit tidigt imorgonbitti istället. Vill inte riskera att bli sjuk, speciellt inte nu när Vårruset närmar sig, jag har två roliga utbildningsdagar och en stockholmstripp inbokad nästa vecka.

Men det är bra, då hinner jag deklarera i lugn och ro också. Varför gör man alltid sånna saker i sista sekunden?

Men först lunch och det i sällskap av SVT och TV4 som båda sänder det kungliga bröllopet från England. Kul att se alla stora hattkreationer i kyrkan. Kate och William är allt bra söta...de satt nyss och plirade lurigt mot varandra. Men hjälp vad tunnhårig William blivit på senare år. Tur att kärleken inte sitter i håret :)

Gulliga grannar och fina lisor

Idag när jag satt på jobbet och redigerade ringde min granne Carla "det står lapplisor och tittar på din bil" sa hon med andan i halsen.

"Jävlars faaan" tänkte jag eftersom jag visste att jag parkerat den lite för nära en korsning. Jag sa åt henne att säga till dem att jag kommer hem på bums och snodde åt mig kollegans cykel och trampade hemåt i farande fläng.

Väl i mitt kvarter såg jag dem ståendes i en klunga studerandes en annan bil. "Attans bananer nu har de redan lappat min" tänkte jag.

Men icke, min framruta var ren och när jag kastade mig av cykeln för att flytta den så snabbt som möjligt vände den ena parkeringsvakten sig skrattande om.
Sen sa hon "vad bra att du kom, nu fick du ju lite extra motion du som ska springa vårruset". Woho, känd från tv. Efter det kom hon fram och berättade vad som gällde och sa att det var bra om jag tänkte på det till nästa gång.

Idag har jag totalt omvärderat min syn av lapplisor. De kan ju vara hur gulliga som helst. Och mina grannar är de bästa som finns. Nu sparade jag 400 spänn som jag kan lägga på annat :)
Kanske lägger in dem som en del i min nya cykel jag planerar att köpa. Igår när jag gjorde mitt vårrusinslag så pratade jag och intervjupersonen nämligen om tjejvättern och idag berättade min kollega Martin att han köpt en ny cykel. Nu har jag blivit pepp!

Dags att ta fram macheten och försöka ta mig fram i cykeldjungeln.

Sorgens dag

Det var tydligen inget pranks trots allt. Idag hade Olle kurat ihop sig bakom pumpen, men jag antog att han inte lekte kurragömma så jag hämtade återigen håven för att fiska upp honom. Han blinkade lite och kippade efter andan. Han mådde inte alls bra. Stackarn...

Jag förbarmade mig över honom och lät honom få åka med toaexpressen.

Nu är det bara Lasse och Bosse kvar. Jag tror de kommer sakna honom, de hittade på en massa hyss tillsammans. Bland annat snodde de glass ur frysen en gång...men jag fick aldrig veta vem den skyldige var.

Ikväll hedrar vi Olle med denna hymn. Sjung med högt och tydligt vettja!

KvällspromenixTydligen hade vi det varmast i hela landet idag...det hade de tydligen sagt på nyheterna alldeles nyss och då måste det ju vara sant. Eller hur? :)
Sommaren är här, hoppas den vill stanna...

Sommarregn

Idag har jag känt mig galet trött och galet opepp. Och Melissa Horn har lyckats sätta ord på alltihop.
Men på väg hem från jobbet så kom regnet. Årets första sommarregn.
Ni vet när det är alldeles ljummet i luften och hur det börjar lukta på ett speciellt sätt när regndropparna når den varma marken. Det går inte att beskriva men ni förstår nog vad jag menar.
Jag hann bli dygnsur på min lilla promenad, men vad gjorde väl det? Genast kändes allt lite enklare, luften klarare och livet lite ljusare.Nu ska jag hålla i den känslan genom att kila ner en sväng på stranden...


Wouldn't It Be Nice

En gladpeppsöt låt så här på nattakvisten. Beach boys ger alltid sommarfeeling och vad passar väl bättre just nu? Och till detta bilder från The Notebook, denna underbara film. Tycker ni att jag verkar ha snöat in på den? Kanske. Men det gör ju inget för jag gillar ju snö :)punk´d

Imorse när jag skulle mata fiskarna så såg jag bara Lasse och Bosse. Och de var ovanligt stilla. Olle såg jag däremot inte skymten av...

När jag tittade närmre såg jag att han låg och guppade på sidan precis vid pumpen. "Åh nej, bara jag inte matat ihjäl honom" tänkte jag direkt. För igår slängde jag i lite extra mat eftersom jag varit borta över helgen.

Jag gick och hämtade håven för att fiska upp honom och ge honom en ärofylld sista stund. Tänkte sjunga havet är djupt och skicka honom med toaexpress till fiskhimlen.

Men när jag skulle lyfta upp honom, blinkade han till och simmade iväg. Lasse och Bosse kiknade av skratt. Lymlar. Nog för att jag gillar pranks, men man skämtar inte om döden. Inte okej grabbar. Inte okej.

Nu är det snart slut på påsklovet. Klockan 14.00 för att vara exakt. Sista lediga kvällen slutade kanonhärligt...picknick vid havet medans solen bjöd på det skådespel som jag aldrig tröttnar på.
Livet på landet

När jag kom in från morgonpromenaden och skulle duscha så hade strömmen gått. Pappa försökte byta säkringar men inget funkade och sen var han tvungen att kila eftersom han skulle iväg till en ridlektion.

Och jag har ju inte tid och sitta här hela dan och gick ner i köket och muttrade lite för mamma. Hon sa att det faktiskt finns en duschspilta i stallet med varmvatten.

Sagt och gjort, iförd handduk och foppatofflor traskade jag upp och duschade där.
Det kändes lite knäppt att stå där helt näck när vem som helst kan traska in. Men vad gör man?

Precis när jag var klar så hörde jag att nån kom in i stallet. Det var de andra hästägarna som hyr boxplatser i mamma och pappas stall. De fick sig ett gott skratt när de såg mig ståendes där i handduk. Men det bjuder jag på.

Nu luktar jag en blandning av järn och duschcreme, men är iaf ren :)Nu lämnar jag landet för denna gång och åker hem till stan där allt nästan fungerar tråkigt perfekt.

Jag har härjat krig i mig...

Det var en lång natt, men den känns redan långt borta. Som en overklig dröm. Borta från facebook, borta från msn och borta från skype. Det tog kraft men det blir nog bra.Sista morgonen hemma nu, jag skulle gärna bli kvar här ett par dagar till. Det är en annan verklighet. Nu väntar morgonpromenixen och sen bär det av söderut...

Mörkrädd

Vad är det för värld vi lever i när folk sätter en snara runt halsen på 11-åriga barn och hänger upp dem i träd?


http://www.dn.se/nyheter/sverige/flera-tips-om-mordforsok-pa-11-aring


Var det ett busstreck som gick snett och som nu leder till att några ungdomar riskerar att åka dit för mordförsök?
Eller finns det människor som är rakt igenom onda? Vad är det egentligen som får folk att gå över gränsen?

Att det finns vissa störda människor som gör sjuka saker går det inte att komma ifrån men när det är flera stycken, varför reagerar inte nån? Varför sätter ingen stopp och säger att det är fel? Det gäller inte bara den här händelsen utan även gruppmisshandlar och gruppvåldtäkter etc. Var finns ryggraden? Var finns modet att säga ifrån? Är det värt att bli åtalad för mordförsök istället för att säga till när en så kallad vän går för långt?

Jag blir lite mörkrädd...

Som att dansa jenka...

You're like a rock that I push up a hill
Knowing it will tumble right back down again
Like a man who walks agains the stream
He never quits, I'll never quit


Man tycker ju att jag borde känna mig själv vid det här laget. Att jag borde veta att det aldrig, aldrig är enkelt. Det är jobbigt när man vaknar upp med känslomässig baksmälla. Hur kunde jag lura mig själv att tro att det skulle vara lätt den här gången?
Tidigare har jag kunnat släppa när jag flyttat och bytt stad, men hur fan ska jag göra nu? Byta världsdel? Det är som att dansa jenka ungefär, för varje hopp framåt så hoppar man ett tillbaka. Det positiva är väl att man såsmåningom hoppar tre steg framåt på en gång.

Det fina med att den här baksmällan kom nu är att jag faktiskt är hemma bland familj, hästar och hundar. Kärlek på hög nivå och många skratt. Solen hjälper också den till att kurera med sin värme.


Påskafton

Vilken dag! Njutning var ordet. Efter morgonpromenaden med hundarna hamnade jag ute i solstolen en rätt bra stund, denna sommarvärme som dragit in är ju helt osannolik.

När jag väl lyckats slita mig från stolen så fick jag låna mammas ögonsten Granit för en ridtur. Härligt! Han är en riktig sötnos den killen, alltid på bra humör :D jag satt och skrattade på hans rygg emellanåt eftersom hans postiva anda smittade av sig.Sen hamnade jag återigen i solstolen vilket märks ikväll, jag tror minnsann att jag börjar få lite färg :D fiiiinte! Sen drog jag ut mig själv på en joggingrunda, borde kanske ha druckit lite mer vatten innan :P

Under påskmiddagen kom pappa plötsligt med ett lurigt litet flin på läpparna. Vi fick varsin post-it-lapp med en ledtråd för att hitta nästa lapp som gav en hint om var våra påskägg var gömda. Vi blir aldrig för gamla för lek tydligen, varken vi barn eller pappa. Hoppas att det fortsätter så hela livet :)

Nu ikväll blev det ytterligare en kvällspromenad med hundarna och sen har vi tittat på Körslaget som päronen här hemma följer. Katrineholm gick vidare till final.

Nu blire bingen. Är så galet trött...frisk luft är bästa sömnpillret.

Glad påsk!


Idag såg vi ett helt gäng med hjortar och en och annan hare på morgonpromenaden. Nu blire påskfrukost för hela slanten.

Glad påsk önskar vi från de sörmländska skogarna :)

Mitt i naturen

Det brukar inte hinna gå lång stund från det att jag kommer hem till Björkvik tills att jag sitter uppe på hästryggen. Så även idag.

Världen börjar verkligen vakna till liv nu, vitsippor, blåsippor och tussilago trängs i dikena och slåss om uppmärksamheten från solen. En kopparorm slingrade sig framför Rubins hovar och flera citronfjärilar vinkade till oss med sina vingar när vi red förbi. Visste ni förresten att om en citronfjäril är den första man ser under våren så betyder det att det ska bli en fin sommar.

Lika härlig som eftermiddagsturen var, var kvällens runda med hundarna. Luften var krispig och solen som började gå ner gav ett fint rosa sken över ängarna och skogen. Fåglarna var helt galna ikväll, det var verkligen som att de försökte överrösta varandra.
Efter halva rundan pluggade jag dock in mp3spelaren...kände för att sjunka in i mina egna tankar en stund. Det är tvära kast just nu, jag själv hänger inte alls med i virrvarret och räknar inte med att nån annan ska göra det heller.

Hur som helst, när jag gick där som bäst så såg jag hur hundarna helt plötsligt stannade till och spetsade öronen, sekunden senare kom en stor älg springandes över ängen 20 meter längre fram. De är ju sjukt pampiga alltså! En stund senare skuttade några rådjur undan, sötisarna.
Sen blev jag skitskraj, det brakade till precis bredvid mig och när jag tittade till så sprang ännu en stor älg undan. Den var typ 5 meter från mig. Tur att den inte drog på sig fightingfacet för då hade nog inte ens mitt charmigaste leende fungerat och jag hade antagligen legat platt som ett frimärke mot marken.

Det är fantastiskt vilka små äventyr naturen spelar upp mitt framför ögonen på en. Det gör mig ännu mer övertygad om att jag vill flytta ut på landet igen.

Men nu är det dags att sova för imorgon väntar ännu en dag mitt i naturen :)


Fina fredag

Fin fredag --> Fick fantastisk fruktfrukost från frikostig fager friend --> Fartfylld fordonsfärd framåt  --> fridfullt föräldrahem --> Fabulös food
=Fröjd för fräkniga fröken.

Utan dina andetag

Jag är inne i en coverperiod tror jag minnsann. Så här kommer ännu en. Ikväll var det grillpremiär tillsammans med grannarna och som vanligt hamnade vi till sist inomhus i sofforna lyssnandes på en massa grym musik. Den här hade jag glömt. Fantastisk som original men tror nog faktiskt att denna version slår allt...Nu ska jag packa. Imorrn blire jag och Doris på vägarna...

Påsklov!

Snart, snart, snart får jag gå hem från jobbet. Det fina är att man trots att man numera räknas som vuxen(?) fortfarande får påsklov :D

Har haft många funderingar under våren vad jag ska göra med påsken iår. Jag har bland annat tänkt på en tripp utomlands eller till Åre men alternativet som vann iår var Destination Björkvik.

Imorrnbitti bär det av hem mot de sörmländska skogarna där snön förhoppningsvis smält bort nu. Hoppas på några lugna, sköna dagar med mycket sol, god mat, busiga hundar och pigga hästar.

Att jag ser fram emot att träffa världens bästa föräldrar och syster är underförstått :)

Smickrande

Det är väl alltid trevligt när man får en låt skriven till sig. Nu senast var det Bruno Mars som kröp till korset och erkände att han skrivit denna radiohit till mig.

Jag säger tack som fan Bruno. Tyvärr är jag inte intresserad men om du skriver ännu en låt så kanske vi kan börja diskutera en eventuell date. Ok?


Påskharen...

Jag hade länge en tanke om att påskpynta härhemma. Köpa många fina tulpaner, dekorera med ännu mer pasteller och kanske en och annan kyckling. Men jag tappade helt lusten och orken att ta tag i nått sånt. Det enda påskiga här hemma är dessa tre ägg.


De står fyllda med söta saker (inte bara godis) som förhoppningsvis passar deras rättmätiga ägare. Väntar bara på att påskharen ska komma och hämta dem...

RIP Farmor

Igårkväll flög farmor till himlen. Det var på tiden, hon har tydligen varit väldigt förrvirrad och dålig den senaste tiden, skönt för henne att få vila.

Så nu sitter de däruppe brevid sankte Per, alla fyra gammpäronen. Om de nångång tar sig tid att kika ner på jorden så hoppas jag att jag ger dem ett gott skratt ibland och att de inte bekymrar sig allt för mycket om jag råkar göra nått dumt.

Livet är en skola och hellre lära sig den hårda vägen än att inte leva alls. Man vet dessutom aldrig när det tar slut, rätt vad det är så sitter man själv där med sankte Per.

Same four chords

På tal om låtar som är lika. Kolla in detta om ni inte redan sett det :)Samma-lika

Idag när jag letade efter musik till ett inslag så lyssnade jag på två låtar efter varandra som var så sjukt lika varandra i början. Har ni tänkt på det?


Visst, det är väl ett vanligt komp...tyckte bara att det var lite kul att jag lyckades ramla över de båda låtarna inom 5 minuter.

Dessa två får väl bli dagens musiktips. Grymma grupper och grymma låtar :D

Null, nada, zero, noll

Ungefär så mycket energi hade jag i kroppen under dagens löprunda. Från steg ett ville jag typ lägga mig ner i en liten hög. Och nu när jag kom hem fick jag lägga mig ner på golvet för att det skulle sluta snurra och jag inte skulle kräkas. Förutom det så är mp3spelaren paj, går inte längre att byta låt. Bra dag.

Men det positiva är att jag trots energinivån förbättrade varvtiden. En kilometer brukar i vanliga fall ta runt 6 minuter när man snittar ut det över hela rundan. Idag låg snittet på 05,42. Och skorna är fortfarande gudomliga. Verkligen värda varenda öre.

Sometimes the hardest thing and the right thing are the same?

Vissa saker är jobbigare än andra. Säger som The Fray..."sometimes the hardest thing and the right thing are the same". Men vad är egentligen rätt och fel. Och vem bestämmer det?Härliga helgBilderna får tala för sig själva. Helgen har varit grym. Ännu en helg som kändes som att den aldrig skulle ta slut. För en stund sen vinkade jag av fina syster och make som bjudit mig på hela kalaset. Tack som fan säger jag om det.

Små skatter

Hur härligt är det inte att vakna i en hotellsäng och veta att man har så mycket roligt framför sig? Inledde dagen med en sväng till hotellets gym, så nu får jag plats med riktigt mycket frukost :D

Efter det ska vi ta en sväng till Söndermarken och sätta oss o lyssna på Winnerbäck och äta picknick :D sen väntar spabesök med massage och sushimiddag. Kan det bli bättre? I think not.

Igår blev det lite shopping. Ett par skor och ett par örhängen från Pilgrim. Man kan ju inte låta bli att köpa nått därifrån när man är i Danmark liksom. Dessutom är det ju faktiskt de enda örhängen jag hittat som jag kan använda utan att få inflammation så det är ju en orsak så god som någon :D

Har haft otaliga av samma modell i olika färger men lyckats bli av med dem allihop. Den här gången blev det ett par ljusblå som går bra ihop med mina ögon och jeansklänning.Nu mot frukosten!


I grannlandet...

I Köpenhamn
vandrar jag lättare och lugn
sågar av grenen som jag fastnat på
röker upp tystnaden
och blåser ut Sverige

I Köpenhamn
det finns ställen där jag aldrig har varit
som sprider sin utsikt i mitt huvud
jag fattar om det verkar lite märkligt

Överallt, av och till
hör jag klanger från dig
och hösten

Det du gjorde med mig
det var stort
det du gav mig
jag önskar att du kunde se mig nu
men tack
ta hand om dig.
Dagen har varit fin, solen har lyst på oss och gett våra ansikten färg. Vi har tittat på massa fina hus, ätit massa typisk dansk mat och gått utan jacka. Nu blire en powernap och ett bad på hotellet innan vi ger oss ut i jakt på kvällsmat.


Mot Köpenhamn!Sitter just nu på tåget söderut för att spendera en helg tillsammans med systeryster och jockepocke i Köpenhamn. Vi ska bo på hotell, mysa på spa och äta wienerbröd. Their treat! :D

Ruskigt fint med en ledig fredag.

Ha en fin helg hörrni!

Queen of fucking everything

Gissa om jag blev glad när jag öppnade brevlådan idag.
Däri låg ett paket med detta grymma förkläde från en raring som tydligen tycker att jag är det. Queen of fucking everything.Jag tackar, bockar och bugar. Det gjorde min dag. Ska hädanefter alltid ha på mig det här förklädet när jag grejar i köket...då kommer jag aldrig misslyckas.

Bloggtystnad.

Det är de här små raringarnas fel att det varit lite tyst här. Jag kom på mig själv när jag ledde in en av dem häromdan hur lyckligt lottad jag är... OCH hur lycklig jag faktiskt är. Livet är fint :)


For a friend
I talk to you as to a friend
I hope that's what you've
come to be
It feels as though we've
made amends
Like we found a way
eventually.

Morgongotta

Denna morgon bjuder jag på nått oslagbart.
En fantastisk låt i kombination med klipp från en ruskigt bra film. The notebook. 

Har ni inte hört låten, lyssna förbövelen! Har ni inte sett filmen..spring iväg till närmsta videobutik på BUMS. Det funderar jag på att göra, längesen jag såg den...Helgen som aldrig ville ta slutVilken helg! Den har innehållit alla delar som gör en lyckad helg. Sol som planterat fräknar på näsan, god mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära?

Igår blev det en joggingtur, en runda på stan där jag köpte de converseskor jag länge spanat in, långpromenad på stranden och avslutades sen med lite sushimaking och vin.

Söndagen inleddes med nått så ovanligt som sovmorgon och sen har jag åkt longboard och hängt runt med ett skönt gäng i solen halva dan. Är så himla glad att jag hittar fler och fler att umgås med härnere, att de dessutom är sugna på att köpa surfbrädor e ju ännu bättre. Tror den här sommaren kommer bli grym :)

Under eftermiddan kom Anna ner från Göteborg och då knaprade vi i oss den överblivna sushin, tog en långpromenix på ett ödsligt tylösand och åkte sen hem hit och lagade tacos. Nu sitter vi tokmätta i soffan och kollar på The boat that rocked, grym film med grym musik.

Det känns som att helgen varat förevigt och att det hunnit hända så himla mycket. I like.
Nu ser jag framemot en ny vecka :D


En hälsning till alla små och stora idioter

Mina vänner betyder allt för mig och jag gillar inte när folk gör dem illa.
Att slänga sig in i saker och sen kasta sig ur dem lika kvickt. Det finns ett ord som kan sammanfatta sånt beteende. Pajaser. Winnerbäck beskriver det väldigt bra i en av sina låtar. Idiot heter den passande nog.

Du sprang så fort du kunde  för att hinna få ett lyft igen.
Du kvittade all din trygghet mot en kick som inte hjälpt dig än.
Du ville bryta isen.
Men du klarade inte krisen.
Det vet du, men det tar emot.
Du kanske borde tänkt på hur du mår.
Du kanske borde tänkt på hur det går.
Du kanske borde tänkt på konsekvensen, mer än kicken, idiot.

Så nu står du på din topp och ingen bryr sig om din egotripp.
Du fick ditt lilla lyft och hänger upp ditt lilla tidningsklipp.
Va kul, att det gick vägen, du som varit så benägen.
Men vem är det som du tävlar mot?
Vad är det egentligen du vill ha?
Vem är det du vill verka som att va?
Du borde leva livet, men du söker nånting annat, idiot!

Det här är nog alla nångång kan behöva tänka på. Jag har även jag gjort korkade saker. Och de kommer som ett brev på posten. Konsekvenserna. Och för att vara lite winnerbäckaktig. Tänk om du ångrar dig och sen ångrar dig igen. Jobbig tanke.Infall

Tröttnade nyss på hur jag såg ut i håret och cuttade luggen. Inget ovanligt. Men efter att ha haft snelugg ett bra tag blev det nu en rak ganska bred en. Vågat.


Bagare Bengtsson. bor bakom bergen, bakar bara bruna brända bullar.

Men bagare Berndes däremot, hon bakar bara braigt bröd :) Utan mjöl.Eftersom jag inte mår så bra av att äta mjöl och annat spannmål så bakar jag rätt ofta det här brödet. Supergott och superenkelt.

200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver eller bikarbonat (jag föredrar bikarbonat tycker att brödet blir bulligare då)
1,5 msk brödkryddor (finns att köpa malt men jag mortlar gärna anis och fänkål eftersom det smakar mycket mer)

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
1/2 dl raps- eller olivolja
1 dl kvarg (kesella, jag brukar ta den magra varianten)
250 g keso
6 ägg


Rör ihop allt och lägg i en form och grädda i 60-80 minuter på 175 grader.
Klart och kalasgott!

God morgon världen!

Hur kan man sova när det ser ut så här utanför fönstret?Hello future goodbye past
Now each breath can be my last
Will I see another dawn?
Will I be reborn?

Let the sun rise
Let the birds sing
Let there be light
Let there be morning

Hårspray

Kvällens film visade sig vara ett riktigt guldkorn. Fattar inte att jag missat att se Hairspray under alla dessa år! Fast ju roligare blev det ikväll :)
Det här var helt klart min favoritscen. Kolla in...Ne nu blire bingen.
xo xo

Veckans gladsaker

Jobbveckan avslutas i soffan med film, te och naturgodis. Andra helgen i rad som jag slappar i Halmstad och det känns sjukt skönt. Särskilt som helgerna drygt en månad framöver är uppbokade.

Ville dela med mig av lite saker som gjort mig glad den senaste veckan. Det krävs så lite att hålla humöret uppe :D

-->sol, sol, sol --> vår, vår, vår!

--> min finfina blombukett som jag fick av finfina vännen Anna, bara för att.--> att bli kallad för söt TV4reporter av ett gullnöt.

--> Fräknar på näsan

--> Mitt odlingsprojekt som tar sig, basilikan och ärtskotten växer som aldrig förr...--> mitt jobb som den här veckan bjudit på många roliga uppdrag

--> Mina nya löparpjucks

-->känslan när jag tog milen

-->den här sötlåtenHa en lika fin kväll som jag haft en glad vecka gullnosar!

Feel good...

Fredag igen...jisses vad veckorna rusar fram. Galet.

Ser framemot ännu en lugn helg, meterologerna lovar finfint väder :)
Ska snart kila till jobbet men måste bara dela med mig av en låt som nu på morgonkvisten fick mig på så otroligt gott humör. Skönt med gladpop ibland.Fick ett otroligt sug efter att dansa. Måste verkligen hitta nån som vill gå buggkurs med mig i höst. Visste ni att det är skitsvårt att som ensam tjej få plats på en kurs (läs omöjligt) men att däremot de ensamma killarna kan segla in direkt.

För övrigt verkar jag vara inne i en drömperiod just nu. Inatt blev jag bästa kompis med en tjej som brädat mig. Varför skulle jag vilja det? Weird.

Det var så det var...

Idag har jag druckit te med Winnerbäck. Det var längesen och ett kärt återseende.
Han sjöng så klart en himla massa och jag inser att jag saknat honom. Hans ord passar min värld.

Du gick sakta nerför gatan

Vi hade inte bråttom hem

Och jag vände mig om ibland

för att få en skymt av dig igen

Det var så det var

Som om stämningen fanns kvar
när mörkret lagt sig dunkelt över stan

Som en känsla i förvar
Som i trans blev jag harmonisk och human

Du var mitt hem och min oas

Du gav mig gåtorna tillbaks

Du gjorde mig lycklig och förvånad


Japp, det var så det var...
Imperfekt i all ära. Men man måste leva i nuet.
Nu ska jag ut och springa i blåsten, jag har ett rekord att slå. Puss på er!


Små små moln av kärlek...

Igår spelade jag in det andra avsnittet av uppladdningen inför Vårruset. Det var dags att få lite tips på hur man ska välja skor. Se här.
Själv kom jag självklart hem med butikens dyraste skor. Vad annars? Heja mig och heja min plånbok! Men tycker det kan vara värt att lägga lite pengar på ett par riktiga skor.

Testade dem idag...det var som att springa på moln. Vita moln som snart kommer bli grå. Hur ofta är det inte lerigt där man springer lixom?


Jagad av maran...

Fy fan. Det är inte ofta jag vaknar av att jag drömmer mardrömmar. Men inatt gjorde jag det. En mördare och våldtäktsman gick lös i mina drömmar och jag vaknade alldeles kallsvettig redan innan alarmet som stod på 03.35 ringde. Behöver jag säga att jag vaknat på fel sida?


Japanska sötsaker

När vi var i Helsingör blev det faktiskt lite annan shopping än vin. För mig gick det lite på det japanska temat. Sushitalltikar som jag så länge letat efter men inte hittat några jag gillar. Men nuså. Nu jävlar ska jag snart göra sushi för att inviga dem. Vem vill bli min gäst? :)Sen blev det några totalt onödiga grejor. Nagelsax och pincett. Har redan två av varje. Men vem kan motstå dessa? Man blir ju sjukt glad när man tittar på dem. Sen kan jag ju motivera köpet med att jag tappar bort de andra titt som tätt. Men att man blir glad av en sak räcker väl som skäl annars? Eller?
10 003 meter

Ja, jävlar. Idag tog jag milen. Under timman dessutom. 58 minuter och 53 sekunder för att vara exakt. 10 003 meter. Det är de små marginalerna som räknas. Jag är nöjd.


"Jag vill jobba med media"

Måste bara länka till en blogg som beskriver hur det otroligt glamorösa mediajobbet ibland kan te sig. Sjukt snygga bilder på mig oxå...ser lagom pepp ut :P

Fröken Reebees känsla för vår.

Jag har vårkänslor och jag älskart!
Det spritter och pirrar i kroppen och jag känner mig mer levande än på länge. Jag vill bara le mot hela världen och ta den i famn. Jag vill hoppa jämfota upp och ner tills luften gått ur mig. Fantastisk känsla.
Det händer så himla mycket ute just nu och det slår aldrig fel för då händer det mycket i mig också.

Under gårdagens promenad tog jag med mig en bit av våren in. Nu står de i mitt fönster och kikar ut på gräsmattan som blir grönare och grönare för varje dag.
Äventyr...

Jag gillar äventyr, även de små.
Det kan bara vara så enkelt som att ta en ny stig som man inte vet var den leder när man är ute och går.
Jag och Anna är rätt bra på äventyr och igår drog vi iväg på ännu ett.
Danmark var målet. Vi visste att det gick en färja från Helsingborg till Helsingör men mer än så hade vi inte kollat upp. Det e ju lite det som är grejen. Man behöver inte ha tokkoll hela tiden.

Helsingör var tokigt sött. Litet, färgglada hus, gulliga gamla gubbar som satt och rökte pipa. Vi åt världens äckligaste smörrebröd, köpte däremot kalasgoda wienerbröd. Man måste ju ta seden dit man kommer eller hur?

Vi vandrade runt i vårvärmen och bara njöt av att något som finns så nära kan kännas som att det ligger så långt borta. Bara den här grejen att bilarnas nummerplåtar ser annorlunda ut gör ju att man blir helt glad i hatten.
Att vara glada i hatten utan någon form av alkohol var vi nog dock ensamma om. I var och varannan butik såldes det öl, vin och sprit. Något som märktes på båten hem. Även vi fick med oss lite vin hem, det gick lixom inte att låta bli.
Lagom till middagstid var vi i ett 15-gradigt Halmstad igen. Partystämningen som byggts upp när vi poppade och fulsjöng i bilen på väg hem byttes snabbt ut mot en otrolig trötthet. Bytte utgångstankarna mot soffan och vid halvelva gick vi i däck.

Fredag, fredag, fredag!


I don't care if Monday's blue
Tuesday's gray and Wednesday too
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love

Jag gillar alla dagar men det är nått särskilt med fredagar trots allt.
Och idag är det första april...jisses vad lättlurade jag kommer att bli blåst.

Om vi går tillbaka några år i tiden så hade jag detta datum kommit ner i köket lite trött i mössan, pappa hade suttit där med sin kaffekopp och helt plötsligt utbrustit "titta det står en älg utanför fönstret!". Mitt i rörelsen kom man på vad det var för dag och förbannade sig själv medans pappa satt och gapskrattade på andra sidan. Samma visa varje år.

Media får man också passa sig för. Vissa har lättare skämt än andra. Min kompis Björn råkade för ett par år sen gå på ett skämt som tidningarna hade när vi jobbade på radion tillsammans. Han sände ut den i radions nyhetssändning. Oooops.
Här är mitt bidrag till året.

Och för er som missat att jag ska ladda inför Vårruset i tv. Här kan ni se första avsnittet.

Nu ser jag framemot helgen. Imorrn kommer Anna och då drar vi till Danmark. Men först jobb och lite vin på stan. Det stavas TREVLIGT!