Ännu en fredag

Här sitter jag och funderar på livet medans jag väntar på att gröten ska bli klar. Blir inte så mycket klokare mer än att jag tycker det är lite jobbigt när det känns som livet står stilla och när man inte riktigt vet var man är på väg. Dagarna går och jag står still på samma ställe och stampar.

Nu är ju det där inte riktigt sant, jag cyklar och springer ibland istället för att stampa. Höhö. Humorn e på topp. Men jag ska inte klaga. Livet är lätt ioch jag trivs med det i stort. Jag lär mig nya saker på jobbet, träffar ofta nya roliga människor men mina långsiktiga mål känns verkligen som långsiktiga som jag inte är i närheten av. Hus, hund, familj finns inte på kartan, men det är nog dit jag mer och mer längtar.

Nu var visst gröten klar. Det går fort när man funderar.



Visst är mitt knä snyggt? Det syns iofs knappt i det här ljuset men det känns desto mer.

Ha en fin fredag hörrni! För det ska jag...

Sälen

Idag gjorde jag en copycat på Anja Pärsons berömda vinnargest. En för snäv sväng med för mycket fart efter en nedförsbacke med rullgrus gjorde att jag gjorde min hittills värsta vurpa med cykeln och det i sin tur resulterade i sälen.

Tyvärr gjorde friktionen mellan mig och gruset att det inte blev lika bra glid som i Anjas säl. Min var nog en smula obekvämare att göra också. Men blåmärken och skrapsår får man ta och de trasiga kläderna ser jag som en möjlighet till shopping.

Men det är tur att jag är van att trilla både i skidbackar och från hästryggar, annars hade jag nog både börjat grina och blivit rädd.

Ne, nu ska jag göra en damage control och se om det är något mer än mitt sönderskrapade ben som behöver plåstras om.

Livet är en dans

En fantastisk låt och en fantastisk video bjuder jag på denna morgon.



Finfin text. Death cab for cutie leverar alltid.

Så se så! Se det som en uppmaning...Stay young, go dancing!

Att dansa genom livet tror jag gör det bra mycket roligare. Studsa, hoppa, skutta, springa, rida, surfa, älska och skratta fungerar nog även det. I alla fall om man är en Reebs.

Underbara Melissa

Melissa Horn har släppt ett nytt album. Fantastiskt som vanligt.

Men jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte är hon, hon verkar inte ha det helt lätt flickan om man lyssnar till texterna. Grubblande, ärligt, tänkvärt men ack så sorgset och vemodigt.


Cats and dogs

Det regnar jävlar utanför fönstret. Sådär så att man inte ser ut ordentligt, nästan så jag skulle ha trott att nån stod utanför o spolade med vattenslang om jag inte bott på översta våningen.

Hundar och katter hade nog britterna sagt. Jag undrar var det uttrycket kommer ifrån egentligen. Cats and dogs. Varför inte horses and donkeys? Eller cows and chickens?

Stora planer och söta saker

Idag när jag slutade jobbet hade jag stora planer. Jag skulle cykla mitt på dan och sen träna zumba på kvällen. Jag skulle bara sova först eftersom jag hoppat upp vid 03.30

När jag vaknade vid 13-tiden igen var jag en zombie, med undantaget att vara sugen på att äta upp folks hjärnor.

Det brukar gå över men jag fick lixom ingen fart på mig själv, istället satt jag och smidde stora planer (återigen dessa stora planer) för mitt liv. Blev inte ett dugg klokare eller mer träningspepp av det och kilade ner på närmsta second handbutik istället.

Där drog jag runt i nån timme och fyndade en svampkorg (picnickorg? fruktkorg? förvaringskorg?), några tallrikar, ljusstakar och andra porslinsgrejor som jag planerar att använda i mitt nästa pysselprojekt.

Men det roligaste som jag hittade var en gammal lyckoslanten från 1943 och Idun, ett gammalt kvinnomagasin från 1920. Kolla in reklamerna, man blir ju nästan tårögd.


Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med tidningarna, men det kommer nog tids nog.

Har fått höra att jag borde läsa Idun från pärm till pärm. Hmpf.
Får se hur det blir med den saken, får jag säga det själv så drar jag redan lite väl mycket åt husmorshållet. Kolla bara in tjälknölen jag gjorde idag.


(OK, det e skitenkelt och sköter sig själv i ugnen, men säg det inte till nån)


Surfs up!

På tal om överraskningar så kom det ännu en från min bror häromdagen.
Årets födelsedagspresent. Sjukt snygg om jag får säga det själv, trots att fenan sitter på fel sida :)


Vardagsromantik

Ett handskrivet brev, ett oväntat besök, en gömd lapp, en utdragen stol, ett fint sms.

Vissa tycker att vardagsromantik är viktigt, andra att det är larv.
Jag tillhör den första skaran och för att göra min söndag lite vardagsromantisk köpte jag hem lite färska blommor, det känns lyxigt och det blir så fint.





Det har för övrigt blivit mer rosa än turkost i mitt kök plötsligt. Jag undrar när det hände?

Söndag i sängen

Det blir inte söndag i sängen hela dagen. Men låg kvar till niosnåret och det är fasligt länge för mig.

Nu sitter jag och kikar på det luriga vädret utanför fönstret. Vaknade av att solen lyste in genom fönstret vid sextiden imorse, nån timme senare slog regnet frenetiskt mot rutan och åskan mullrade. En stund senare lyste solen igen men nu lurar det grått i horisonten. Jag tänkte ut och cykla men avvaktar en stund.

Under tiden: Söndagsfrulle och Bao i högtalarna.




En dag närmre pensionen

Startade dagen med en joggingrunda på galgberget, sen blev det go frulle och melodikryss.
Trodde aldrig att jag skulle lösa melodikrysset, kommer ihåg att jag tyckte att det var pensionärsgöra när jag var yngre.

Men det har lixom blivit lite av min och Alexanders lördagsgrej. Idag löste vi det över telefon och för första gången på flera veckor så var det en piece of cake... Nästan för enkelt faktiskt.



Nu blire nån timmas städning och sen blir det nog långpromenix vid havet och möjligtvis en cykelrunda. Där har ni min lördag.

Ny favorit

Och detta är fredagens låt och min nya favorit. Har studsat runt till den hela kvällen. Videon är också ganska rolig :)


Friday night

Första helgen sen typ maj som jag inte har besök, flänger iväg nånstans eller har nått planerat. Nästan en lite märklig känsla. Så vad gjorde jag med denna fredagkväll?
Ska erkänna att jag var helt galet trött när jag gick hem från jobbet och planerade att slänga mig i soffan, men väl hemma fick jag plötsligt ny energi och ingen lust att sitta i soffan alls.

Ok, ska erkänna att jag var sååå trött att jag glömde mina nyinköpta filmer i butiken när jag handlade och därmed blev av med själva syftet att sitta och dega framför tvn.

Snörde istället på mig mitt "Queen of fucking everything"-förkläde och började virvla runt i köket vilket resulterade i två brödlimpor som jag just plockade ut ur ugnen och müsli med honungsrostade nötter. Passade även på att slänga in en bit kött i frysen som inom en snar framtid kommer att förvandlas till tjälknöl.



Nu sitter jag i ett kök som doftar ljuvligt och funderar på vem som ska äta all denna mat? Är det nån som vill ha frukost? Jag bjuder :)


Ny leksak

Börjar få en fin liten leksakspark härhemma. Surfbräda, longboard och ny en finfin cykel. Kan man inte ha levande saker såsom hästar och hundar får man helt enkelt fylla livet med annat i väntan på det.



Har sen jag köpte cykeln i fredags testat den ordentligt och två kvällar i rad nu har jag cyklat så jag sett ut som ett litet lertroll när jag kommit hem. Sjukt roligt! Sen inbillar jag mig att man ser så hård ut med lera i hela ansiktet :)



Väldigt bra investering, vem behöver gå på spa när man kan få lerinpackning när man är ute och cyklar?


Lycka

Jag fick just en insikt.
Jag är så lycklig att jag kan smälla av. En skön känsla.

Jag har ett tag känt mig trött, oinspirerad och varit sugen på att byta jobb. Men nu precis kände jag att jag faktiskt har allt jag behöver. Visst, man ska aldrig sluta sträva efter saker, men livet är ta mej faaan bra.

Här är några av ingredienserna som gör mitt liv så finfint:
       

Bonnie with the news...

Kolla in det senaste nytillskottet i familjen Berndes.
Jordens sötaste.


Personligen tycker jag att hon genast borde skänkas till vederbörande. Det ser ju vem som helst att hon har nyhetsnos.

En liten resa kanske?

Gaaaah!

Såg just en reklam för Skistar. Vi har knappt lämnat sommaren bakom oss men jag drabbades just av ett obotligt sug att åka skidor.


Friday I´m in love

Vad mer behöver man säga? Det är fredag.
Jag är typ redan klar med allt jag ska göra på jobbet och ser fram emot att klockan ska slå 10 så jag får ta helg och bege mig norröver.