A great day

Torsdagmorgon...
Halva arbetsdagen gjord och sen bär det av mot Katrineholm. Farsgubben fyller 60 om några veckor och ska firas i helgen, ser fram emot en familjehelg, det är inte ofta vi ses allihopa :)

För övrigt är jag kär som en klockarkatt.

Säger som Travis: It´s a great day to be alive :)


Lördag

Det riktigt pissar utanför fönstret. Och är mörkt fast klockan snart är nio. Vissa dagar känner man bara på sig att det aldrig kommer bli riktigt ljust. Men vad gör det? Det är ju lördag :)

Har precis ätit frulle, ska väcka grannarna nu genom att försöka mig på att sätta upp en hylla i köket och efter det ska jag ge mig ut i rusket på en promenix till havet. Känns som att det här kommer bli den lugna hemmahelg jag så länge velat ha. Utan att jag för den skull känner mig ett dugg ensam :)


Senare ska jag och Mina på julmarknad på Wapnö. Tror det kommer bli supermysigt. Längtar efter att går runt och känna glöggdoften i luften. Det enda som egentligen saknas skulle väl vara knarret av snön under skorna.


Det mest spelade hos mig just nu. Sjukt bra.

Dagens skratt


Ibland undrar man...

Ibland undrar man hur vissa tänker.
Eller ja, mest hela tiden faktiskt. Varje dag när man läser nyheterna finns det ju nån knäppskalle som gjort dumt.

Detta var en grej som publicerades igår som låter helt vansinnig i mina öron. Hur fan kan man klassa pizzasås som en grönsak? Det är det dummaste jag hört på länge...men så kommer det också från landet i väst och de fattar inte många vettiga beslut enligt mig. Ett sätt att motverka övervikten? I think not.

Och på nyhetsbloggen Ajour skrev man igår om det här. Vad e det för jäkla rektor som säger att man får vänja sig vid att killar våldtar. Vilket århundrande tror han att vi lever i? Han borde få sparken.

På jobbet diskuterar vi dagligen de här knäppgökarna men nu när jag ligger hemma och är sjuk måste jag bara få avreagera mig...


Gilmore girls

Idag har jag sovit halva dagen och resten av tiden har jag spenderat i soffan och kollat på Gilmore girls. Det är verkligen en av mina favoritserier och jag tröttnar aldrig. Den rappa dialogen och alla konstiga saker de säger gör hela grejen.När jag tittat på tillräckligt många avsnitt på raken (som idag) så vill en del av mig bo i Starshollow för ett litet tag, bara för att träffa alla knäppa men kärleksfulla karaktärer.

Tyvärr saknar jag de tre sista säsongerna. Det borde jag göra nått åt, kanske ett tips till Tomten :)

Rockigt

Vi var btw på rockfest i helgen. TV4 bjöd. Orkar inte tanka in bilderna från själva festen just nu, men här kommer en vi tog innan vi drog från hotellrummet.


För fler bilder kika in
här


Mirakelkur?

Igår innan jobbet slank jag in på en hälsokostaffär, jag har nämligen gått och dratt på en förkylning i typ två månader och är mer än less på att den aldrig vill ge sig. Att äta mängder av apelsiner och andra c-vitaminrika saker har inte hjälpt och nu famlar jag efter halmstrån. Nått som kan göra mig fri från detta förbannade tillstånd.

Förkylningen gör mig nämligen galen, att inte kunna träna som jag vill och konstant känna mig lite tröttare än vanligt tar knäcken på mig. Jag har tappat energi och inspiration. Not good.

Hur som helst. Jag skulle egentligen bara in och köpa lite Echinaforce, men väl där lyckades butiksbiträdet även sälja på mig halstabletter med zink "zinkbrist sänker ju immunförsvaret".

När jag väl hade betalat dessa två grejor började hon prata om nån som varit med i svenska skidlandslaget och berättade att de som så ofta pressade kroppen hårt och inte hade tid att vara sjuka åt bakteritillskott för magen "för fungerar inte magen så fungerar ingenting". Vad tror ni hände? Jo, jag köpte så klart på mig lite extra bakterier till min mage också. Halmstrån som sagt.

Idag vaknade jag med ännu värre halsont på länge. En kropp som inte hade någon energi och ett huvud som någon sitter och spelar bongotrumma i.


Vilken mirakelkur!

Nu ska jag gå och lägga mig och sova igen. För DET har jag hört hjälper.
Mvh lättlurad

Huset rasade...

Imorse vaknade jag av att huset höll på att rasa. Trodde jag. I själva verket håller de på att riva en skola längre bort på gatan men med tanke på hur mitt hus ser ut och hur mycket det skakade i väggarna så var det inte så konstigt att det var den första tanken som slog mig.

Tur att det inte var så, jag trivs ju trots allt i min lägenhet och det hade dessutom blivit knepigt att försöka klä på sig nått vettigt om garderoben rasat ihop.

Häromdan var förresten min hyresvärd (eller inte min hyresvärd utan folk han hyrt in, min hyresvärd är lat som fan och har dessutom tummen mitt i handen) och bytte taklucka på taket. Äntligen har han efter ett år insett att det är där det läcker in och det som gör att det droppar in vatten i min lägenhet när det regnar. Jag undrar vad detta kommer innebära? En hyreshöjning på 100 procent? Det är ju trots allt ganska mycket begärt att ha en lägenhet där det inte regnar in.

Tummen mitt i handen förresten? Var kommer det uttrycket ifrån?

...

Vaknade och var förbannad.

Hejdå

Blev för övrigt lite smått irriterad idag. Jobbet har beslutat att ingen på hela företaget kommer få tjänstledigt i vår. Jag som sökt en massa kurser och hade tänkt plugga heltid. Hejdå fortbildning och hejdå inspiration och ny jobbglädje. Konstigt att folk slutar. Hejdå.

Kör så att kedjan flyger

Det är så jäkla roligt att cykla. Så roligt att det idag slutade med en liten nätt runda på 4,5 mil och kedja som hoppade av. Den hoppade dock fort på igen så att jag kunde fortsätta min färd på röda faran.

Under knappt en vecka har det blivit 15,5 mil totalt. Kanske inte så mycket att skryta med i cykelkretsar (hej vätternrundan-tokar! ) men för mig är det mycket.

Dock har det inte blivit så mycket stretch och det kändes i rumpan när jag klev av idag. Fortsätter jag träna såhär kommer nog cykelvasan nästa år gå som en dans.

Nu önskar jag bara att jag blir lika pepp på löpningen. Det är ju egentligen den jag borde prioritera mest för tillfället. Men jag lugnar mig med att det är långt kvar till göteborgsvarvet och knäpper på mig hjälmen igen. Denna låt hade jag i huvudet när jag cyklade idag. Fantasilöst eller hur?

Häppy päppy

Igår kom bästa syster + man + en riktig sötlök till dotter på besök. Middag, skratt och mycket prat komponerades av Malvas dregel, högfärdshosta och charmiga leenden.
En finfin kväll med andra ord. Som en förlängning av helgen, som för övrigt kändes som det dubbla i längd och var den bästa på länge.

Life is good.