Wind of change

Tiden tickar snabbt....nu är det bara nio veckor kvar tills vi slutar för gott. Har med blandade känslor nu bestämt mig för att lämna Kalmar när jobbet på radion tagit slut.
Känns som att Kalmar gett tillräckligt och inte kommer bli detsamma utan alla i MeP04.
Lämnade i sista sekunden in en ansökan till kårstyrelsen, men ska nog dra tillbaka den, känner att jag inte vill klamra mig fast vid studentlivet utan flyga fritt istället.
Har fortfarande många tankar kring framtiden men som det ser ut nu så kommer jag efter perioden på SR Kalmar lämna landet på obestämd tid.

Så ligger det till.

Gizza om jag är fin :)

Gizza om jag ?r fin :)

Oväntat samtal...

Efter att spenderat de senaste helgerna i Stockholm och Göteborg har jag insett att jag vill bo i en storstad... en period i mitt liv, sen ska jag ju bo på gård.
Men jag gillar storstadspulsen, gillar att åka tunnelbana, spårvagn, gillar att kunna fika närsom helst på dygnet...o gillar faktiskt känslan av att få vara lite anonym ibland.

I fredags när jag kom till gbg var det meningen att jag skulle hämta nyckeln på Christines jobb, restaurangen Fond och sen åka hem till henne.
Men när jag var på väg ut därifrån blev jag tillbakaropad av en kille som satt i baren som undrade om jag ville ha lite vin.
Han satt och väntade på att hans flickvän skulle sluta jobba. Så då blev vi två som satt där och väntade på människor som som slet i sitt anletes svett medans vi roade oss med vin, oliver och bröd.
Det blev en riktig nice stund
, det visade sig att han var yrkesmilitär och ska åka till afganistan om 2 veckor...så det pratade vi rätt mycket om. Om att han inte litade en kille i gruppen. Om att jag vill åka utrikeskorrespondent. Om att han inte tordes berätta för flickvännen hur läget ser ut därnere.
Jag fick ett tips på en bok jag borde läsa om jag vill ut och jobba utomlands.
Kvällen avslutades med en kram och kommentarer att han förväntade sig se mig på tv rapporterandes från Bagdad och att jag förväntade mig att han kom hem levande.
Ibland är det kul att spontandricka vin med människor man inte känner....

Annars var det verkligen vårvärme i gbg...frös faktiskt när jag kom till Kalmar, inte alls lika varmt här.

Förövrigt känns livet lätt just nu. Vill dock åka hem snart...mamma och pappa har köpt en ny hund, Gizza, en jättefin liten BorderCollie-valp

Vill hem nue!

Sista kvällen med gänget...

Ikväll har vi suttit på puben och bara varit.
Det var riktigt, riktigt mysigt...och roligt och vemodigt...
Åh vad jag kommer att sakna er!
Alla drar iväg på praktik nu...i TIO veckor! Sen kommer de tillbaka och tar emot sin nål 1 Juni och sen flyger alla sin kos för gott.
Kan inte fatta att vi gått här i snart tre år. Det som kändes som en evighet när vi började. Det kändes som att vi skulle leva sådär uppsluppet, som bara studenter kan göra, för alltid...

Hur ska jag klara mig i Kalmar utan er? Fick just veta att jag har jobb på radion i sommar, jätteskönt att slippa oroa sig för det, men det kommer kännas jättekonstigt att ni inte kommer tillbaka hit när hösten kommer igen...

Det är faktiskt först nu när jag sätter det på pränt som jag inser hur stor saknaden kommer bli...och hur konstigt det kommer att kännas att aldrig rocka loss på kåren med er igen och toka till det som bara vi kan. Hur många brukar till exempel annars springa runt hela stan i endast turkosa strumpbyxor, en kort turkos tröja och trosor med turkosa hjärtan på?


Annars har det varit hektiska dagar nu.
Stockholm helgen som gick, stod i en monter på vildmarksmässan fre-lör. Hittade massa roliga äventyr jag vill göra i sommar. Hann hem en sväng på söndan och red på Lapszus. I snöregn, så vi blev helt genomsura, men vad gjorde väll det? Jag var ett stort leende hela jag.
Sen tillbaka upp till stockholm och med flyget ner till Kalmar. Litet propellerplan...den som är flygrädd rekommenders inte att åka med KalmarFlyg, deras landningar är inte att leka med.

Hela veckan har det varit långa dagar i skolan med filmning och redigering....kommit hem runt 19 varje dag, puh! Tur att det är så roligt...
På fredag bär det av till Göteborg för ännu en mässa. Roligt men jobbigt! Insåg just att jag inte vet när jag kommer ha sovmorgon nästa gång. Ser sjukt mycket fram emot den dan...

Mina vänner...
As we live a life of ease

Every one of us has all we need

Sky of blue and sea of green

In our yellow submarine


We all live in a yellow submarine

Yellow submarine, yellow submarine


I framtiden borde vi bosätta oss på en gul ubåt allihopa och leva ett lättsamt liv :D

puss


Inspirerande

Idag har vi haft en otroligt inspirerande föreläsare: Petter Brageé.
Han har gjort så otroligt mycket, roliga och smått galna saker inom tv.

Han var bland annat den som upptäckte Varan-teatern, han hittade på och producerade sommarlovsprogrammt Vintergatan, jobbat med sommarlovsprogrammet Tippen, matprogrammet Landgång och Anders och Måns.
+ en mängd andra småcrazy stuff.

Det känns som att möjligheterna är oändliga..bara man är villig att jobba hårt och har lite flyt ibland...

Nepp nu e det dags att slänga på sig jackan och dra till Sthlm och älvsjömässan. Gött och få ett miljöombyte dessutom Vildmarksmässa...me like :)

snice

Nu imorse kom jag på vad jag vill göra när jag e klar i skolan...
Hihi vad kul det ska bli!
Så nu hoppas jag att jag får ett bra sommarjobb och hinner jobba ihop lite pengar.
Nu har jag massor av saker jag måste kolla upp, åh vad roligt :D
Kan inte vänta till terminen tar slut....

Vad jag ska göra? Det får ni vänta på ett tag...måste suga lite på karamellen själv först :D

Vårlycka!

Åh vad härligt!
Jag vaknade av att solen lyste in genom persiennerna och av att de sopade gatorna här utanför. Då är det sannerligen vår på riktigt! :D
Jag är så glad och mår så bra just nu...och när våren kommit förstärks det ännu mer.
Inget kan få mig på dåligt humör just nu, inte ens tanken på vem jag ska samarbeta med idag, sista gången på länge juh!

Jag vill sätta mig vid vallgraven med en engångsgrill, bergsprängare och massa sommarmusik!
Winnerbäck såklart, men Gyllene tider, Gessle och massa annan skön musik oxå! Lets do it!

Det är bara en sak som saknas just nu...
En häst och en ridtur en kväll om våren är nästan oslagbart! Fortfarande kallt i luften, men ändå varmt på ett sätt som indikerar att vintern drar sig tillbaka. Från hästryggen kommer man så nära naturen och känner vad som händer i luften på något sätt...
Att se solen gå ner bakom trädtopparna, att känna doften av grusväg som torkar (ja det luktar speciellt på våren!), att frysa om händerna för att man i sin iver glömt vantarna och att känna kallvarma vårluften svepa över ansiktet i en samlad galopp i skogen....
....det är lycka!

...tur att jag flyger till stockholm på torsdag :) förhoppningsvis hinner jag hem en sväng. Sweet!


Trying to recall...

And you said
I think I know how you feeling and I replied
I don?t think so at all
Then we wouldn?t be here a reuniting cup of coffee
Trying to recall

I know God what have we done to each other and tell me dear
Where did we go wrong?
Did we grow apart?
or did we just not grow together living our dreams

Har blivit mycket djupt och så på senaste, har haft mycket tid att tänka på. Jag som i vanliga fall har så svårt att prata om känslor, lättare att skriva ner hur man känner än att prata om det....egentligen kanske dumt o basunera ut det på internet där alla kan läsa... 
Just idag har känslorna varit utanpå och jag började gråta när jag hörde denna låt i melodifestivalens final. Känns så träffande.

Jag blev så glad när jag såg dig ute. Du såg ut att ha så roligt och trivas. Så glad att du är glad och mår bra.... Vemodigt glad.

And it´s time to
Tell me what you are thinking and guide me
Where do we go from here?
Do our ways converge?
Or do they separate to nowhere
Destination unknown?


10 mars...

10 mars, 2002
Det var det datumet jag träffade honom.
Kan inte tro att det var 5 år sedan...
Det blev hans 20-årsdag vid tolvslaget och hans vänner hoppade på honom i en hockeyhög och överöste honom med skumpa.
Den kvällen kändes det som att det skulle bli vi, det låg i luften.
Det var alldeles rätt känsla och det blev vi....i 4 år...
Kan fortfarande inte fatta att det gått ett helt år utan honom...Och att det fortfarande är så svårt att släppa honom trots att det var mitt beslut.
5 år som gett så så så mycket glädje och fina minnen, men också så mycket sorg och tårar.
Usch nu blir jag gråtig...
10 mars kommer alltid, alltid vara en speciell dag för mig.
Grattis på 25-årsdagen....

------------------------
En sak till...

Ibland får jag för mig att driva rätt hårt med människor...
E jävligt sarkastisk och ironisk då, ibland med en gnutta sanning men alltid med glimten i ögat...ger mig ett gott skratt. Förhoppningsvis även de som jag driver med.
Driver bara med folk jag tror kan ta det.....men det kan slå fel ibland. Inte alla som förstår min ton utan tar det på allvar och tolkar det som något annat.
Det är bara plötsliga infall och ligger inget bakom det. Känner man mig vet man om det här....
Inte för inte som jag brukar kallas för Becca bus.

Menige Reebs

Hehe..

Till och med min mamma har påpekat att jag inte varit inne på MSN särskilt mycket på senaste tiden...Hon har varit ute och "spanat" efter mig...haha söt hon, lite coolt att ens mamma nästan använder MSN mer än en själv.

Lasergame på Kåren ikväll,de hade byggt upp det riktigt snyggt och gjort det bästa av lokalerna...blev precis som förra året, ett riktigt träningspass...Jag blir så inne i spelet och så taggad att jag inte kan sluta springa.
Iår hade jag faktiskt blivit en riktig warrior...Stora framsteg sen förra året och skulle nog kunna lära mig det där riktigt bra...
Men precis som förra gången var det lite tråkigt att vapnen inte riktigt fungerade som de skulle...en gång blev jag träffad trots att det var både en tunna och en vägg mellan mig och den som sköt.
Och att man dog när någon sköt på vapnet...inte så verklighetstroget. Fast jag hade ju iofs befunnit mig i himlen 100 ggr om om det varit på riktigt...

Skulle egentligen gått o lagt mig för längesen. Men Kim och hans VD ringde från Helen&Jörgens och härjade och bjöd in sig på fest här säkert 5-6 gånger. Har verkligen fått mig ett gott skratt senaste timmen när jag pratat med dem... :)

Har suttit och lyssnat på Robbies album Rudebox oxå....She´s Madonna börjar ju bli gammal och grå, men den börjar ju så grymt bra..."I don't miss you, just who you used to be"

Nu säng bums!


Drama queen?

Idag blev det återigen spänningar i lilla glaskuben även kallad Drivhuset.
Efter en diskussion som inte ledde någonstans slog lilla Reebs tekoppen i bordet, gormade något om "orkar inte längre"  "samarbetssvårigheter" och "trög i huvudet" samtidigt som hon stormade ut genom dörren...

Sedan vandrade hon genom skolan i strumplästen eftersom hon några minuter tidigare suttit uppkrupen med en filt i soffan i redaktionsrummet med skorna ståendes på golvet....

Och nej...jag har inte problem att kommunicera. Vi talar tydligen inte samma språk bara....

GAAH!

Less less less less. Jag har rätt bra tålamod, men fan NÄE LESS!!!!!!!!

Jag fattar inte att en enda person kan förstöra mitt humör så....men tydligen så går det!
FAAAAAAAAAAAAAN va less jag e.
Något som skulle vara roligt känns just nu bara sååååååååå drygt!

Jag vill åka bort. Jag har London-längtan...varje vår borde åtminstone några dagar få spenderas i London.
Gud va härligt det vore! Någon som vill följa med? Jag bangar inte....

Får nöja mig med lite Notting Hill -musik sålänge:

http://www.youtube.com/watch?v=AuJrEBtmM1Q


BloggSpöket

Min blogg byter lösenord av sig själv!!!!!!!
Jag säger ju att det spökar här.....först skrivarspöket och nu bloggspöket som jävlas så jag inte ska kunna blogga. STÖRT!
Tur att min mejl inte byter ut sig själv oxå...

Det är finast väder ute...alldeles för fint för att va inne vilket jag varit och tokstädat heeeeela lägenheten.
Så nu kan man sitta och lägga saker på golvet utan att riskera att täckas av ett grått lager.
Men nu är det dags att ge sig ut och få lite vårkänslor...

-----------------
17.45
Var skönt att komma ut på promenad, dock brast alla fördämningar när jag kom hem.
Började storgråta...
Har sedan nyår haft tusen järn i elden och inte haft tid att känna efter hur jag mår och inte heller tillåtit mig gråta.

För ett par dagar sedan lugnade livet ner sig lite och tankar och funderingar har haft fått plats att flyga fritt...Det är bra att gråta sägs det....
Måste helt enkelt inse att man inte kan ligga på topp jämt.

Nu ska jag gå till jobbet, sen ska jag bädda ner mig i soffan och kanske till och med unna mig choklad o kolla på ngn riktigt sorglig gammal klassiker....

Jag har litat på imorgon
som en troende tror.
Jag skulle gjort så annorlunda
om jag gick i andra skor,
om jag gick i andra skor.

Jag är ingen soldat,
jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så.


Aj fan!

Gick just en ofrivillig boxningsrond i tvättstugan....torkskåpet vann ronden och gav mig en blåtira....det ska till och vara jag för att lyckas med ett sånt konststycke...

Och NEJ det är inget fel på mig bara för att jag inte längre är konstant inloggad på msn...är väll på tiden att jag "avgiftas" när folk ringer och undrar om det är något fel på mig bara för att jag inte varit inloggad på en hel dag...

Nu andra chansen.

Tjopp!

Nostalgi

Nostalgi

När jag och Hanna var 16-17 år drog vi iväg på semester i Sverige i slutet av sommaren. Första stället vi skulle till var Eksjö och kolla på Håkan Hellström, The Ark och Magnus Uggla.
När man är ung, fattig och behöver sovplats så e det klart att man utnyttjar kontakter.
Mitt "ex" från förgående sommar, en hockeyplayer och ett riktigt ärkenöt men som ändå var svår att släppa, bodde i Vetlanda
Så därav kom det att vi tillbringade en knäpp och galen helg där, då Reebs lyckades få i sig för mycket att dricka vilket resulterade i att suputkärringen Hanna hade fullt sjå att värja sig från två överkåta varelser samtidigt som hon då och då tittade in på toa där Reebs bad sina allra finaste böner till porslinsguden.
Efter de smått overkliga dagarna hade jag inga problem att släppa nötet och på tåget vidare mot Göteborg reflekterade vi över helgen,och skrev en liten visa till puckot samtidigt som vi halvt skrattade ihjäl oss.

Så vi måste dra...
(melodi: en GES-låt)

Så vi måste dra, vi måste sticka
Har aldrig garvat så, vi får snart hicka
Och sen vi hört hur många du förfört
så lyssna på vår låt, du e så jävla kåt

Grannen e en liten 86:a
som har svårt att hitta till sin väska
Det e klart du ställer upp
Beter dig som en tupp, tar vara på varenda chans du får...

Så vi måste dra, vi måste sticka
Klarar inte av när du börjar dricka
Men du tror du kan, du tror du är en man
Men ack så fel du har, du e ingen karl

Du tror att du är en riktig playboy
när du går runt och bara spänner dig
Men om sanningen ska fram
du borde minska lite grann
Både runt din mage och ditt sätt

Så vi måste dra...

Gullig och smickrande text det där och väldigt passande. Vi ringde upp och spelade in den på hans telefonsvarare sen haha...

Anledningen till att denna gamla nostalgi-dänga dammades av var att jag och Hanna igår kom fram till att vissa personers inflytande får mig att göra korkade och helt onödiga saker. Som i Vetlanda då jag fick i mig alldeles för mycket...
Det finns en person som påverkat mig på liknade sätt...och det roliga är att både jag och Hanna kom överens om att denna lilla visa stämmer alldeles utmärkt in även på honom.

Dagens shufflade låt: Tell Him -Vonda Shepard...denna låt mest känd som "låten som spelades i Ally Mcbeals huvud" får mig på ruskigt bra humör....

Kvällen har och resten av helgen kommer att spenderas lugnt...fortfarande sliten sen onsdagens helt totalt jättepuckade rödvinsfylla.

püss